Lasītāju receptes

Pica ar mocarellas sieru un kaperiem

ligatt 2008-06-15

Pica ar mocarellas sieru un kaperiem

4 vidēja lieluma picas
gatavošanas laiks 20 minūtes plus 1,5 stundas raudzēšanai

picu pamatnei
20 g svaiga rauga
1/2 tējk. cukura
150 ml silta ūdens
350 g smalki maltu,
nebalinātu kviešu miltu
1/2 tējk. sāls
1 liela ola
olīveļļa

vienas picas virsai
1 ēdk. olīveļļas
2 tomāti, sagriezti plānās šķēlēs
1 gabals mocarellas siera, sagriezts šķēlēs
1 ēdk. kaperu
2 ēdk. sasmalcinātu bazilika lapu

Šī ir itāliešu pavāres Marčellas Hazanas picas mīklas recepte – pica iznāk kraukšķīga, ar brūnu garoziņu. Atcerieties, ka pica jācep ļoti karstā krāsnī.

Gatavo mīklu. Iemaisa ūdenī raugu un cukuru, ļauj, lai tie izšķīst. Uz darba virsmas izsijā miltus un sāli. Rauga maisījumā iekuļ olu. Izveido miltos bedrīti un ielej šķidrās sastāvdaļas. Samīca viendabīgā masā. Ja mīkla šķiet par mīkstu vai par cietu, attiecīgi pievieno vai nu miltus, vai ūdeni (tas ir atkarīgs no miltu kvalitātes). Ja mīkla ļoti lipīga, viss kārtībā – tā jābūt. Mīca mīklu vēl aptuveni 2–3 minūtes, ik pa laikam to no visa spēka sviežot pret darba virsmu. Tā kļūs elastīga un atlips no virsmas. Raudzē. Pārziež mīklu ar olīveļļu, liek lielā bļodā un 1 stundu raudzē istabas temperatūrā. Tā dubultosies apjomā. Veido picas. Mīklu sadala četrās līdzīgās daļās. Vislabāk picu veidot ar rokām. Virsmu viegli nokaisa ar miltiem, mīklas bumbuli saplacina ar delnu. Tad paņem picu vienā rokā un ļauj mīklai stiepties no pašas svara. Pārliek otrā rokā un uzmanīgi izstiep to vajadzīgajā plānumā. Optimāls picas biezums ir 3–4 mm. Ja izmanto mīklas rulli, jāstrādā ļoti uzmanīgi, lai neizspiestu no mīklas visus gaisa burbulīšus, tad pica sanāks cieta un sīksta. Liek gatavās picu pamatnes uz plāts, viegli pārziež ar olīveļļu un ļauj tām vēl kādas 20 minūtes rūgt. Liek virsū pildījumu. Uz pamatnes kārto pamīšus tomātu un mocarellas siera šķēles. Uzber kaperus. Liek ļoti karstā krāsnī un cep, kamēr maliņas apbrūnējušas. Pasniedz nekavējoties!



Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 21. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Japānā ir tradīcija, ka suši, ko speciāli Tev pagatavojušas pavāra siltās rokas, ir jāēd ar rokām. Turklāt, tas ir kā uzslava un cieņa pavāram, it īpaši, ja suši Jūsu acu priekšā ir pagatavojis ēstuves saimnieks. Šī tradīcija saucas angliski „skinship” – kontakts caur ādu

Pasākumi

Mumiy Troll tūrē – Krievijas kulta grupa uzstāsies ar jaunu skanējumu

4. decembrī īpašās akcijas laikā visas 888 biļetes uz „Mumiy Troll LV” koncertu tika izpārdotas, taču arī šobrīd cena ir reāli zema – sākot no 12 latiem. Arēnā Rīga Mumiy Troll...