Lasītāju receptes

Dateļu un kļavas sīrupa pasta

ligatt 2008-06-06

Dateļu un kļavas sīrupa pasta

Sastāvdaļas
Pasta 1 paciņa
Dateles 200 g
Kļavu sīrups 100 g
Ingvers 1 īkšķis
Dzērvenes pūdercukurā 1 paciņa

Pagatavošana
Novāra pastu gatavošanas ilgumā, kas rakstīts uz paciņas.
Paralēli uz pannas vari gatavot mērci.
Datelēm atdala kauliņus un met uz pannas, piegriež ingveru, un sautē līdz cukurs, kas ir datelēs, sāk karamelizēties. Tad lej pa virsu kļavu sīrupu un ber klāt dzērvenes pūdercukurā.
Visu pasautē vēl 2 min, un mērce gatava. Ja mājās ir kāds granātābols, dekorē ar to.
Iecilā pastu mērcē gatavs!


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 15. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Tagad LNMM var noskatīties režisora Pētera Krilova dokumentālo filmu par GUSTAVU KLUCI

No 2009.gada 3.jūnija Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā, Gustava Kluča kabinetā tiek demonstrēta režisora Pētera Krilova dokumentālā filma „Klucis – nepareizais latvietis”....