Lasītāju receptes

Pākšu pupiņas ar sabrūninātu sviestu un ciedru riesktiem

ligatt 2008-06-15

Pākšu pupiņas ar sabrūninātu sviestu un ciedru riesktiem

4 ēdājiem
gatavošanas laiks: 20 minūtes

800 g pākšu pupiņu
100 g sviesta
100 g ciedru riekstu
1/4 tējk. sāls

Dzeltenās vai zaļās pākšu pupiņas ir kā radītas vieglai vasaras maltītei.Turklāt tām ir liela uzturvērtība. Šis var būt patstāvīgs veģetārs ēdiens vai arī kā piedeva gaļai vai zivij.

Vāra pupiņas. Nogriež vai nolauž pākstīm abus galus. Ja vēlies, vari tās pārgriezt uz pusēm. Liek vārošā ūdenī un vāra 5–10 minūtes. Vārīšanas ilgums atkarīgs no tā, cik nobriedušas pākstis gadījušās, – jo pākstis jaunākas (plānākas), jo īsāku laiku tās jāvāra. Kad pāksti var viegli pārgriezt ar nazi, pupiņas ir gatavas. Nokāš, mazliet apžāvē un noliek siltumā.

Apcep riekstus. Mazā panniņā izkausē sviestu. Pieber ciedru riekstus un sāli. Karsē apmēram 1–2 minūtes, līdz sviests kļuvis viegli brūngans.Tas var notikt ļoti ātri! Sviests pieņems riekstu aromātu, savukārt rieksti – sviesta. Pārlej pupiņas
ar brūnināto sviestu vai arī sviestu pasniedz atsevišķā trauciņā.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sarkanais vīns labi piederas pie „tumšās” gaļas (jēra gaļas, cūkgaļas, liellopu gaļas, medījuma, truša gaļas, pīles gaļas)

Pasākumi

Rejs Hortons atbild uz Jūsu jautājumiem

www.IrLaiks.lv sadarbībā ar koncertaģentūru Top Concert no 31. oktobra līdz 5. novembrim piedāvāja nebijušu iespēju - ikviens no Jums varēja uzdot savus jautājumus pasaules mēroga...

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0