Lasītāju receptes

ligatt 2008-06-15
Pākšu pupiņas ar sabrūninātu sviestu un ciedru riesktiem
4 ēdājiem
gatavošanas laiks: 20 minūtes
800 g pākšu pupiņu
100 g sviesta
100 g ciedru riekstu
1/4 tējk. sāls
Dzeltenās vai zaļās pākšu pupiņas ir kā radītas vieglai vasaras maltītei.Turklāt tām ir liela uzturvērtība. Šis var būt patstāvīgs veģetārs ēdiens vai arī kā piedeva gaļai vai zivij.
Vāra pupiņas. Nogriež vai nolauž pākstīm abus galus. Ja vēlies, vari tās pārgriezt uz pusēm. Liek vārošā ūdenī un vāra 5–10 minūtes. Vārīšanas ilgums atkarīgs no tā, cik nobriedušas pākstis gadījušās, – jo pākstis jaunākas (plānākas), jo īsāku laiku tās jāvāra. Kad pāksti var viegli pārgriezt ar nazi, pupiņas ir gatavas. Nokāš, mazliet apžāvē un noliek siltumā.
Apcep riekstus. Mazā panniņā izkausē sviestu. Pieber ciedru riekstus un sāli. Karsē apmēram 1–2 minūtes, līdz sviests kļuvis viegli brūngans.Tas var notikt ļoti ātri! Sviests pieņems riekstu aromātu, savukārt rieksti – sviesta. Pārlej pupiņas
ar brūnināto sviestu vai arī sviestu pasniedz atsevišķā trauciņā.