Lasītāju receptes

Ķirbju biezeņzupa ar siermaizītēm

ligatt 2008-06-15

Ķirbju biezeņzupa ar siermaizītēm

4 ēdājiem

gatavošanas laiks: 40 minūtes

zupai
300 g ķirbja, iztīrīta, sagriezta kubiņos
150 g sīpolu, sagriezti lielos gabalos
2 vistas buljona kubiņi (1 kubiņš uz 0,5 l ūdens)
šķipsniņa maltu balto piparu
lauru lapa
200 ml saldā krējuma
1 ēdk. ķirbju sēklu eļļas
1 ēdk. ķirbju sēklu

siermaizītēm
8 šķēles baltmaizes
20 g mīksta sviesta
4 plānas šķēles kūpinātas krūtiņas
100 g siera
1 ēdk. skābā krējuma
1 maza ola

Omulīgi dzeltenā zupa sniegs baudu acīm un vēderam. Nebaidieties no vārītajiem sīpoliem – tie tikai piešķir niansētāku garšu.

Vāra dārzeņus. Liek ķirbi un sīpolus katlā, pārlej ar vārošu ūdeni tā, lai tas tik tikko pārsedz dārzeņus, uzvāra. Iedrupina buljona kubiņus, apmaisa. Kad sausais buljons izšķīdis, pagaršo, pieliek piparus, lauru lapu. Vāra dārzeņus, kamēr tie mīksti. Atkarībā no ķirbja šķirnes tas var prasīt 5–10 minūtes.
Sablenderē zupu. Izņem lauru lapu un nokāš dārzeņus, buljonu pietaupa. Dārzeņus izberž caur sietu vai sablenderē viendabīgā masā.Pabeidz gatavot. Ķirbju masai pievieno saldo krējumu. Pielej buljonu tā, lai veidotos bieza zupa,–viss šķidrums var nebūt vajadzīgs. Rūpīgi samaisa un vēlreiz uzvāra. Noliek siltumā, kamēr gatavo siermaizītes.
Cep maizītes. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Apziež maizes šķēles no abām pusēm plānā kārtiņā ar sviestu un saliek uz cepamās plāts. Sīki sagriež krūtiņu un vienmērīgi uzkaisa maizītēm. Sarīvē sieru, pieliek krējumu un olu, samaisa viendabīgā masā. Siera masu ar karotīti liek uz maizītēm. Cep aptuveni 10 minūtes, kamēr virspuse zeltaini brūngana. Pasniedz zupu. Lej zupu lēzenos šķīvjos, aizdara ar karoti ķirbju eļļas un ķirbju sēklām. Klāt pasniedz karstas siermaizītes.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
gian
The way how the instructions were translated to Filipino is somehow...(sorry if I have to say this) very confusing.
17.08.2010. plkst. 09:32

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 20. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Pirmo reizi kaltētus tomātus konservēt eļļā sāka Itālijas dienvidos, bet tagad tie ir sastopami praktiski jebkur pasaulē. Pirms konservēšanas tomātus sagriež, sāla un kaltē saulē, lai izžūtu viss mitrums, bet aromāts kļūtu daudz intensīvāks. Izkaltētajiem tomātiem pārlej augu eļļu ar specijām

Pasākumi

Dima Bilan nevēlas mainīties – ne uz labo, ne uz slikto pusi

Neskatoties uz to, ka Krievijas jaunais estrādes mākslinieks Dima Bilan Latvijā viesojās šī gada februārī, 21. jūnijā visiem Ogres iedzīvotajiem un Dima atbalstītājiem bija iespēja...