Lasītāju receptes

Ķirbju biezeņzupa ar siermaizītēm

ligatt 2008-06-15

Ķirbju biezeņzupa ar siermaizītēm

4 ēdājiem

gatavošanas laiks: 40 minūtes

zupai
300 g ķirbja, iztīrīta, sagriezta kubiņos
150 g sīpolu, sagriezti lielos gabalos
2 vistas buljona kubiņi (1 kubiņš uz 0,5 l ūdens)
šķipsniņa maltu balto piparu
lauru lapa
200 ml saldā krējuma
1 ēdk. ķirbju sēklu eļļas
1 ēdk. ķirbju sēklu

siermaizītēm
8 šķēles baltmaizes
20 g mīksta sviesta
4 plānas šķēles kūpinātas krūtiņas
100 g siera
1 ēdk. skābā krējuma
1 maza ola

Omulīgi dzeltenā zupa sniegs baudu acīm un vēderam. Nebaidieties no vārītajiem sīpoliem – tie tikai piešķir niansētāku garšu.

Vāra dārzeņus. Liek ķirbi un sīpolus katlā, pārlej ar vārošu ūdeni tā, lai tas tik tikko pārsedz dārzeņus, uzvāra. Iedrupina buljona kubiņus, apmaisa. Kad sausais buljons izšķīdis, pagaršo, pieliek piparus, lauru lapu. Vāra dārzeņus, kamēr tie mīksti. Atkarībā no ķirbja šķirnes tas var prasīt 5–10 minūtes.
Sablenderē zupu. Izņem lauru lapu un nokāš dārzeņus, buljonu pietaupa. Dārzeņus izberž caur sietu vai sablenderē viendabīgā masā.Pabeidz gatavot. Ķirbju masai pievieno saldo krējumu. Pielej buljonu tā, lai veidotos bieza zupa,–viss šķidrums var nebūt vajadzīgs. Rūpīgi samaisa un vēlreiz uzvāra. Noliek siltumā, kamēr gatavo siermaizītes.
Cep maizītes. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Apziež maizes šķēles no abām pusēm plānā kārtiņā ar sviestu un saliek uz cepamās plāts. Sīki sagriež krūtiņu un vienmērīgi uzkaisa maizītēm. Sarīvē sieru, pieliek krējumu un olu, samaisa viendabīgā masā. Siera masu ar karotīti liek uz maizītēm. Cep aptuveni 10 minūtes, kamēr virspuse zeltaini brūngana. Pasniedz zupu. Lej zupu lēzenos šķīvjos, aizdara ar karoti ķirbju eļļas un ķirbju sēklām. Klāt pasniedz karstas siermaizītes.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
gian
The way how the instructions were translated to Filipino is somehow...(sorry if I have to say this) very confusing.
17.08.2010. plkst. 09:32

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 08. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kaperi, kas tiek lietoti pie ēdieniem, ir ērkšķainie. Tie pārstāv dārzeņu kultūru, kuru zieda ziedpumpuri un augļi satur olbaltumvielas, eļļu un vitamīnus. Tie ir izplatīti Eiropā, Ziemeļamerikā, Ziemeļāfrikā un Indijā

Pasākumi

Fatman Scoop Rīgā

9. maijā Latvijā pirmo reizi viesojās Ņujorkas hip hop haipmens, šovmens un radio DJ Fatman Scoop.
Uz sarunu ar Irlaiks.lv klubā „Essential” pāris stundas pirms koncerta pats mākslinieks...

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0