Lasītāju receptes

Vasaras dārzenīšu zupa

ligatt 2008-06-15

Vasaras dārzenīšu zupa

4 ēdājiem
gatavošanas laiks: 20–30 minūtes

1 l vistas buljona
100 g jauno burkānu
1/2 nelielas brokoļa galviņas,
100 g cukurzirnīšu ar visām pākstīm
100 g mazo kukurūzas vālīšu
100 g ķirštomātiņu
1 ēdk. sviesta
mazs saišķītis diļļu
sāls

Visgaršīgākie dārzeņi ir vasarā, kamēr tie vēl nav pārauguši. Tad tiem nav nepieciešama ilga termiska apstrāde un tos nevajag slēpt mērcēs, krējumā vai majonēzē.

Katliņā uzvāra buljonu. Liek tajā notīrītus burkānus un uz mazas uguns vāra 10 minūtes. Sadala brokoli ziedkopās un pievieno zupai līdz ar zirnīšiem un kukurūzas vālītēm. Vāra vēl 5 minūtes. Pārgriež tomātiņus uz pusēm un pievieno zupai. Uzvāri un tūliņ noņem katlu no uguns. Apmaisa, pieliek sviestu, pieber sāli pēc garšas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar dillēm.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 21. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Japānā ir tradīcija, ka suši, ko speciāli Tev pagatavojušas pavāra siltās rokas, ir jāēd ar rokām. Turklāt, tas ir kā uzslava un cieņa pavāram, it īpaši, ja suši Jūsu acu priekšā ir pagatavojis ēstuves saimnieks. Šī tradīcija saucas angliski „skinship” – kontakts caur ādu

Pasākumi

Grupas “A-EUROPA” solists Artūrs Duboks debitē kā kinofilmas “Tur, kur beidzas jūra” režisors

Grupas “A-Europa” līderis Artūrs Duboks ilgu darba gadu laikā sevi pierādījis kā profesionāls mūziķis, taču tagad viņš sevi atklāj kā scenāristu, režisoru un pat operatoru savā...