Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Suši

Sastāvdaļas:
rīsu daudzums atkarīgs, cik daudz grib suši ( no 100g rīsu sanāks 2 rullīši). Var pirkt speciālos suši rīsus (dārgi), es izmantoju LV ražotos visparastākos rīsus (lēti).
ūdens proporcionāli 1,5x vairāk kā rīsu
pildījumam mazliet sālīts lasis, avokado, svaigs gurķis, krabju nūjiņas
aļģu lapas un rīsu etiķis (nopērkami lielveikalos)

suši (vienkārši un tik pat labi)
Pagatavošana: (laiks: 30 minūtes)

1. rīsus vispirms zem krāna noskalo, kamēr ūdens vairs nav duļķains.

2. liek katliņā, aplej ar nepieciešamo ūdens daudzumu un liek vārīties, vāks virsū, lēna uguns.

3. apm. pēc 15 min ūdens būs novārījies, tad katliņu apsedz ar dvieli, uzliek vāku un atstāj vēl uz 10 min.

4. tad rīsus pārliek bļodiņā un pievieno pāris ēdamkarotes rīsu etiķi, samaisa.

5. lai rīsi būtu lipīgākii, tos arī vēlams strauji atdzesēt.

6. tad uz melnās aļģes lapas liek rīsus (rokas var mērcēt ūdenī, kuram nedaudz rīsu etiķis klāt, lai nelīp)

7. kaut kur pa vidu liek lasi vai krabju nūjiņas ar gurķi vai avokado, un saritina rullītī.

8. var sagriezt un ēst uzreiz, bet labāk to rullīti ietīt pārtikas plēvē un un kādu laiku atstāt ledusskapī, tad tur viss sasūcas un ir aromātiskāk.

It kā viss ļoti vienkārši un bez visādiem smalkumiem, bet sanāk ļoti garšīgi, it sevišķi, ja pieņemamāka ir mūsu platuma grādu garša. Pie pasniegšanas nelieku ne marinēto ingveru, ne to zaļo smāķi (gaumes lieta, bet, manuprāt, garšu tikai bojā), man pietiek, ja suši gabaliņu pamērcē sojas mērcē (tas aizstāj sāls trūkumu).

Lai veicas! :)


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sausās brokastis izgudroja Džons Henrijs Kellogs 20.gadsimta sākumā

Pasākumi

Pasmaidi kopā ar Jāni Stībeli

Lai arī sabiedrībā dažbrīd valda ne tik optimistisks noskaņojums, iestājoties pirmajām patiesi siltajām pavasara dienām un piesaulītē pamanot dzeltenās pieneņu galvas, tā vien gribas...