Lasītāju receptes

Vasaras salāti

vera 2008-07-14

Vasaras salāti

4–6 porcijas


Sastāvdaļas
1 l dažādu salātu
4 stingri, labi nogatavojušies tomāti
10 cm liels gurķa gabals
10 vārīti jaunie kartupeļi
10 cm purava gabals
100 ml sasmalcinātu pētersīļu
5–10 redīsi

Mērce
100 ml eļļas
50 ml ūdens
2 tējkarotes niedru cukura
1 ēdamkarote Dižonas sinepju
1 tējkarotes Herbes de Provence garšvielu maisījuma vai žāvētas bazilikas


1. Noskalo salātu lapas un izklāj ar tām bļodu.

2. Noskalo tomātus un sagriez daiviņās. Noskalo un sagriez šķēlēs gurķi. Sagriez šķēlēs kartupeļus, redīsus un puravu. Liec visus dārzeņus uz salātu lapām. Pārkaisi ar pētersīļiem.

3. Samaisi kopā mērces sastāvdaļas un pielej mērci salātiem. Pirms pasniegšanas ļauj pastāvēt stundu aukstumā.

Labi der kā grilētu ēdienu piedeva.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt taukaino zivju šķirnes

Pasākumi

Katru piektdienu „Jameson” bārā ballīte kopā ar Šonu

Šī gada 18.jūlijā, kā arī turpmāk katru piektdienu Jameson bārā (Kr.Barona 52), visi mūzikas cienītāji ir aicināti uz ballīti, kur par vakara atmosfēru un mūziku rūpēsies DJ SHONS....