Lasītāju receptes

Pupiņu salāti

ligatt 2008-06-15

Pupiņu salāti

4–6 ēdājiem
gatavošanas laiks: 15 minūtes

1 lavašs

salātiem
200 g vārītu pupiņu
100 g konservētas kukurūzas
2 seleriju kāti, sagriezti šķēlītēs
1 saldais pipars, sagriezts gabaliņos
100 g ķirštomātiņu, sagrieztu daiviņās
tējkarote sasmalcinātu pētersīļu lapiņu
1 laima sula
2 ēdk. eļļas

Var gatavot no konservētām pupiņām vai arī izvārīt kaltētās. Ja izmanto konservētās, nokās šķidrumu un pupiņās noskalo.

Apbrūnina lavašu. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Saplēš lavašu neregulāros gabalos un liek krāsnī,lai viegli apbrūnē.
Gatavo salātus. Sajauc salātiem paredzētās sastāvdaļas. Sakuļ laima sulu ar eļļu un iemaisa salātos.
Pasniedzot salātus, uz atsevišķa šķīvīša servē lavaša gabalus.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. janvārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Senie slāvi uzskatīja, ka maizes „vecmāmiņa” bija putra, un tas tika izskaidrots sekojoši. Kādu reizi senais kulinārs vārīja putru un nejauši piebēra pārāk daudz putraimu. Putras vietā sanāca plācenis. Kārtīgi sabāruši paviršo kulināru, kaimiņi tomēr pagaršoja jauno ēdienu. Un acīmredzot palika apmierināti, tā kā ķērās klāt tā pilnveidošanai, putraimu vietā ar laiku izmantojot miltus

Pasākumi

Izdots Ingus Pētersons un Ziemeļlatvijas kameransambļa CD “Emīls Dārziņš un Volfgangs Dārziņš –Satikšanās”

“Satikšanās” – tā ir tēva un dēla Emīla un Volfganga Dārziņu, dziedātāja Ingus Pētersona un Ziemeļlatvijas kameransambļa satikšanās ne tikai mūzikā, bet arī dzīvē un mūžībā....