Lasītāju receptes

Nicas salāti

ligatt 2008-06-06

Nicas salāti

2 ēdājiem
gatavošanas laiks
30 minūtes
4 kartupeļi
4 paipalu olas
1/2 nelielas salātu galviņas
1 kārba konservēta tunča
4 anšovu filejas
2 nelieli tomāti vai 6–8 ķirštomātiņi
100 g konservētu zaļo pākšu pupiņu
mērcei
2 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. vīna etiķa
1 tējk. sasmalcināta bazilika
šķipsna sāls
šķipsna maltu piparu

Sagatavo produktus. Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3–4 mm biezās ripās. Olas vāra 6 minūtes, atdzesē, pārgriež uz pusēm. Anšovu filejas pārgriež gareniski. Tomātus sagriež daiviņās, ja lieto ķirštomātiņus, pārgriež tos uz pusēm.
Kārto salātus. Uz diviem porciju šķīvjiem liek lielos gabalos saplūkātas salātu lapas, tām virsū kārto kartupeļus, tomātus, olas, pupiņu pākstis, nedaudz sasmalcināta tunča, anšovu strēmelītes.
Gatavo mērci. Krūzē sakul eļļu ar vīna etiķi, pieber baziliku, sāli, piparus un samaisi. Mērci tievā strūkliņā pārlej abām salātu porcijām.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 23. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Smalks auksto ēdienu, desertu un atspirdzinošo dzērienu noformējums – ledus kubiki ar ziediem: salieciet ledum paredzētās formās ziediņus no asinszāles, liepas, jāņogulāja, irbenes , piparmētru lapas, aplejiet ar siltu vārītu ūdeni un sasaldējiet

Pasākumi

Intara Busuļa jauno albumu var lejuplādēt bez maksas

No 3.jūnija Galerija Centrs piedāvā visiem Intara Busuļa mūzikas cienītājiem 50 000 bezmaksas dziesmu lejupielādes mājas lapā www.PlatformaMusic.lv....