Lasītāju receptes

Nicas salāti

ligatt 2008-06-06

Nicas salāti

2 ēdājiem
gatavošanas laiks
30 minūtes
4 kartupeļi
4 paipalu olas
1/2 nelielas salātu galviņas
1 kārba konservēta tunča
4 anšovu filejas
2 nelieli tomāti vai 6–8 ķirštomātiņi
100 g konservētu zaļo pākšu pupiņu
mērcei
2 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. vīna etiķa
1 tējk. sasmalcināta bazilika
šķipsna sāls
šķipsna maltu piparu

Sagatavo produktus. Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3–4 mm biezās ripās. Olas vāra 6 minūtes, atdzesē, pārgriež uz pusēm. Anšovu filejas pārgriež gareniski. Tomātus sagriež daiviņās, ja lieto ķirštomātiņus, pārgriež tos uz pusēm.
Kārto salātus. Uz diviem porciju šķīvjiem liek lielos gabalos saplūkātas salātu lapas, tām virsū kārto kartupeļus, tomātus, olas, pupiņu pākstis, nedaudz sasmalcināta tunča, anšovu strēmelītes.
Gatavo mērci. Krūzē sakul eļļu ar vīna etiķi, pieber baziliku, sāli, piparus un samaisi. Mērci tievā strūkliņā pārlej abām salātu porcijām.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 19. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Visefektīvākais līdzeklis, lai pamostos, ir nevis kofeīns, bet āboli

Pasākumi

"Very Cool People" klubā Sunny Melody

Piektdien, 31. jūlijā, klubā Sunny Melody ar koncertu uzstāsies jazz-funk grupa "Very Cool People".

Ieeja: 5Ls (ar flaijeriem 4 Ls, tas ir pieejams VCP profilā draugiem.lv...