Lasītāju receptes

Nicas salāti

ligatt 2008-06-06

Nicas salāti

2 ēdājiem
gatavošanas laiks
30 minūtes
4 kartupeļi
4 paipalu olas
1/2 nelielas salātu galviņas
1 kārba konservēta tunča
4 anšovu filejas
2 nelieli tomāti vai 6–8 ķirštomātiņi
100 g konservētu zaļo pākšu pupiņu
mērcei
2 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. vīna etiķa
1 tējk. sasmalcināta bazilika
šķipsna sāls
šķipsna maltu piparu

Sagatavo produktus. Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3–4 mm biezās ripās. Olas vāra 6 minūtes, atdzesē, pārgriež uz pusēm. Anšovu filejas pārgriež gareniski. Tomātus sagriež daiviņās, ja lieto ķirštomātiņus, pārgriež tos uz pusēm.
Kārto salātus. Uz diviem porciju šķīvjiem liek lielos gabalos saplūkātas salātu lapas, tām virsū kārto kartupeļus, tomātus, olas, pupiņu pākstis, nedaudz sasmalcināta tunča, anšovu strēmelītes.
Gatavo mērci. Krūzē sakul eļļu ar vīna etiķi, pieber baziliku, sāli, piparus un samaisi. Mērci tievā strūkliņā pārlej abām salātu porcijām.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 07. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Etiķī marinētu siļķi sagriež filejas veidā, satin ruletē un nostiprina ar kociņu. Šāds ēdiens saucas rolmopsis

Pasākumi

Latvijas Mākslas akadēmijas Restaurācijas katedras izstāde IZGLĀB!

Izstāde „Izglāb!" tiek veltīta kultūras mantojuma saglabāšanas tēmai - profilaktiskajai konservācijai. ...

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0