Lasītāju receptes

Nicas salāti

ligatt 2008-06-06

Nicas salāti

2 ēdājiem
gatavošanas laiks
30 minūtes
4 kartupeļi
4 paipalu olas
1/2 nelielas salātu galviņas
1 kārba konservēta tunča
4 anšovu filejas
2 nelieli tomāti vai 6–8 ķirštomātiņi
100 g konservētu zaļo pākšu pupiņu
mērcei
2 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. vīna etiķa
1 tējk. sasmalcināta bazilika
šķipsna sāls
šķipsna maltu piparu

Sagatavo produktus. Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3–4 mm biezās ripās. Olas vāra 6 minūtes, atdzesē, pārgriež uz pusēm. Anšovu filejas pārgriež gareniski. Tomātus sagriež daiviņās, ja lieto ķirštomātiņus, pārgriež tos uz pusēm.
Kārto salātus. Uz diviem porciju šķīvjiem liek lielos gabalos saplūkātas salātu lapas, tām virsū kārto kartupeļus, tomātus, olas, pupiņu pākstis, nedaudz sasmalcināta tunča, anšovu strēmelītes.
Gatavo mērci. Krūzē sakul eļļu ar vīna etiķi, pieber baziliku, sāli, piparus un samaisi. Mērci tievā strūkliņā pārlej abām salātu porcijām.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Coca – Cola sākotnēji bija zaļā krāsā

Pasākumi

Doremi.lv pasniedz balvas. Triumfē Prāta Vētra

Lielākais latviešu mūzikas MP3 lejupielāžu portāls Doremi.lv apbalvojis triju vispieprasītāko dziesmu izpildītājus 2008. gadā – grupas Prāta Vētra un Linga, kā arī Lauri un Rūtu...