Lasītāju receptes

Nicas salāti

ligatt 2008-06-06

Nicas salāti

2 ēdājiem
gatavošanas laiks
30 minūtes
4 kartupeļi
4 paipalu olas
1/2 nelielas salātu galviņas
1 kārba konservēta tunča
4 anšovu filejas
2 nelieli tomāti vai 6–8 ķirštomātiņi
100 g konservētu zaļo pākšu pupiņu
mērcei
2 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. vīna etiķa
1 tējk. sasmalcināta bazilika
šķipsna sāls
šķipsna maltu piparu

Sagatavo produktus. Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3–4 mm biezās ripās. Olas vāra 6 minūtes, atdzesē, pārgriež uz pusēm. Anšovu filejas pārgriež gareniski. Tomātus sagriež daiviņās, ja lieto ķirštomātiņus, pārgriež tos uz pusēm.
Kārto salātus. Uz diviem porciju šķīvjiem liek lielos gabalos saplūkātas salātu lapas, tām virsū kārto kartupeļus, tomātus, olas, pupiņu pākstis, nedaudz sasmalcināta tunča, anšovu strēmelītes.
Gatavo mērci. Krūzē sakul eļļu ar vīna etiķi, pieber baziliku, sāli, piparus un samaisi. Mērci tievā strūkliņā pārlej abām salātu porcijām.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Viljama III valdīšanas laikā dārza strūklaka reiz tika izmantota kā milzīgs punša trauks – recepte sastāvēja no 2100 litriem brendija, 540 kg cukura, 25000 citronu, 75 litriem laima sulas un 2 kg muskatriekstu. Bārmenis airējās apkārt mazā laivā, piepildot viesu kausus ar punšu

Pasākumi

Dīvām savs singls

Dziedātāja Amber (Aija Vītoliņa), kura ir viena no dziedošajām dīvām, kuras 29. maijā uzstāsies Dzintaru koncertzālē notiekošajā “LaFleur DĪVU NAKTĪ”, ir ierakstījusi speciālu...

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0