Lasītāju receptes

Jēra cepetis

vera 2008-07-14

Jēra cepetis

4 personam


Sastāvdaļas
500 g jēra cepeša
1-2 fenheļa
1-2 vasaras ķirbji
Pāris kātu svaiga timiāna
Pāris kātu svaiga rozmarīna
2 saspiestas ķiploka daiviņas
1 sarkanais sīpols
1 1/2 ēdamkarotes niedru cukura
1 citrona vai laima sula
Sāls un pipari


Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem.
Sagriez fenheļus apmēram 1 cm, un vasaras ķirbjus - apmēram 3 cm biezās šķēlēs. Sagriez sarkano sīpolu.
Ieliec dārzeņus karstumizturīgā bļodā. Pārkaisi ar timiānu, rozmarīnu, ķiplokiem, cukuru un pārlej citrona sulu. Nosedz trauku ar alumīnija foliju un cep krāsnī 30-40 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti. Pieber sāli un piparus un apbrūnini to olīveļļā cepešpannā. Pārliec cepeti krāsns formā un cep 150 grādu karstā krāsnī apmēram 15-20 minūtes. Pēc izcepšanas ļauj cepetim ievilkties 7 minūtes.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 16. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Vidējais amerikānis gada laikā patērē pietiekoši daudz kofeīna, kas spētu nogalināt zirgu

Pasākumi

VĀCU DŽEZS Gētes institūtā Rīgā

Izstāde aptver gan šī mūzikas žanra vēsturi, gan arī aktuālās tendences, stāsta par klubiem un festivāliem, skaņu ierakstu kompānijām un radio lomu, iepazīstina ar atsevišķām...