Lasītāju receptes

Makaroni un siers

vera 2008-07-14

Makaroni un siers

Sastāvdaļas
300 g makaronu
2 tējkarotes sāls
ūdens
300 g vārīta šķiņķa biezās šķēlēs
1 mazs sīpols
50 g sviesta vai margarīna
3 ēdamkarote miltu
1/2 l piena
1 tējkarote niedru cukura
1/2 tējkarote melno piparu
200 g sarīvēta Čedara siera
Taukvielas formai
3 ēdamkarotes rīvmaizes


1. Izvāri makaronus gandrīz gatavus sālsūdenī. Sagriez šķiņķi sloksnītēs vai kubiņos. Sasmalcini sīpolu. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem un iezied karstumizturīgu formu.

2. Izkausē taukvielas katlā un cep sīpolus caurspīdīgus, taču neapbrūnini. Pārkaisi ar miltiem. Pamazām, nepārtraukti maisot, pievieno pienu. Pievieno piparus un šķiņķi. Atstāj sarīvēto sieru nepilnus 1 dl, bet atlikušos iemaisi šķiņķa mērcē. Beigās pieliec mērcei notecinātos makaronus.

3. Ielej maisījumu ieziestajā formā. Sajauc rīvmaizi un atlikušo rīvēto sieru un pārkaisi maisījumu makaroniem. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 16. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ir nepieciešama tonna ūdens, lai iegūtu mārciņu smalkā cukura

Pasākumi

Netīrās dejas "Dirty Deal Cafe"

Piektdien, 21. augustā, Maskavas ielā 12/k2 viesosies Quazar un Justas Fresh - puiši no mākslinieku apvienības „Mondayjazz” (Jazz for the Working Class), kas rīko labākās ballītes...