Lasītāju receptes

Ceptas nūdeles ar garnelēm un dārzeņiem

vera 2008-07-07

Ceptas nūdeles ar garnelēm un dārzeņiem

4 personam

Sastāvdaļas
200 g lobītu garneļu
250 g nūdeļu
Daudz ūdens, kam vārīšanās laikā pievienotas 2 ēdamkarotes eļļas un 1 tējkarote sāls uz litru.

Garšvielas
2 tējkarotes saspiesta ķiploka
1 ēdamkarote svaiga sasmalcināta ingvera
2 tējkarote karija pulvera
2-3 ēdamkarotes sojas mērces
2-3 tējkarotes niedru cukura

Dārzeņi
1 puravs ripiņās
1 liels sarīvēts burkāns
200 ml šķelto cukurzirņu
200 ml pupu asnu
4 ēdamkarotes augu eļļas cepšanai


Vispirms izvāri nūdeles viegli sālītā ūdenī, kam pievienota eļļa. Noskalo un pagatavo dārzeņus un garšvielas tā, kā norādīts iepriekš. Sasildi eļļu vokpannā vai līdzīgā pannā. Nobriedini saspiesto ķiploku un ingveru kopā ar karija pulveri 1 minūti un pievieno sīpolu. Gatavo augstā temperatūrā, nepārtraukti maisot.
Pievieno vārītas nūdeles un sarīvētu burkānu, kā arī sojas mērci un cukuru. Vāri maisījumu 2-3 minūtes, nepārtraukti maisot. Vajadzības gadījumā pielej ūdeni, lai nūdeles nepiedegtu. Pievieno pannā garneles un cukurzirņus un pavāri vēl 2 minūtes. Garšo ar sojas mērci un cukuru. Tieši pirms pasniegšanas pievieno pupu asnus.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Viljama III valdīšanas laikā dārza strūklaka reiz tika izmantota kā milzīgs punša trauks – recepte sastāvēja no 2100 litriem brendija, 540 kg cukura, 25000 citronu, 75 litriem laima sulas un 2 kg muskatriekstu. Bārmenis airējās apkārt mazā laivā, piepildot viesu kausus ar punšu

Pasākumi

Roberta Lejasmeijera remiksu albums jau 9.jūnijā!

Šī brīža slavenākais pašmāju dziesmu remiksu producents un aizmirstu latviešu dziesmu “restaurators” Roberts Lejasmeijers visus savus labākos darbus ir apkopojis albumā...