Lasītāju receptes

Vistu aknu pastēte ar mandelēm

ligatt 2008-06-15

Vistu aknu pastēte ar mandelēm

4–6 ēdājiem
gatavošanas laiks : 20 minūtes plus 40 minūtes cepšanai

250 g svaigas cūkgaļas krūtiņas
1 kg vistu aknu
150 ml saldā krējuma
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. maltu piparu
60 g mandeļu skaidiņu
1 ēdk. sasmalcinātas svaigas vai kaltētas raudenes
mazliet sviesta vai citas taukvielas formas ietaukošanai

Ja nav pieejamas vistu aknas, izmantot jebkuras citas.Arī garšaugus var izvēlēties pēc gaumes.

Gatavo pastētes masu. Samaļ krūtiņu un aknas gaļas maļamajā mašīnā. Pārliek virtuves kombainā un smalcina, kamēr iegūst viendabīgu masu.
Pievieno saldo krējumu, sāli, garšvielas un mandeles (atstāj 1 ēdk. pārkaisīšanai), samaisa. Cep pastēti. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko trapecveida cepamo formu vai porciju trauciņus. Lej iekšā masu, pārkaisa ar palikušajām mandelēm un cep aptuveni 40 minūtes. Kad pastēte gatava, izslēdz cepeškrāsni, bet pastēti vēl kādas 5–7 minūtes atstāj tajā, lai cepoties iztecējusī sula sasūcas atpakaļ. Tad uzmanīgi izgāž, griež šķēlēs un pasniedz ar salātiem vai/un kartupeļiem.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kulināro grāmatu, kuru receptes nāk no līdzenumiem, nesanāk pagatavot īpaši garšīgas kalnos un otrādi. Ēdiens, ko gatavo līdzenuma iedzīvotāji no grāmatām, ko sarakstījuši augstāk virs jūras līmeņa dzīvojoši cilvēki, izjūk, bet kalnos dzīvojošiem iedzīvotājiem nāktos ēst neizvārītu ēdienu, ja viņi stingri sekotu līdzi receptēs norādītajam. Te vainojama atšķirība atmosfēras spiedienā, kas kalnos liek ūdenim uzvārīties pie zemākas temperatūras

Pasākumi

Grupa „Ēnas” svin debijas albuma iznākšanu

17. aprīļa pēcpusdienā grupa „Ēnas” restorānā, bārā, bistro un klubā „16. korpuss” bija saaicinājuši savus draugus, ģimeni, atbalstītājus un žurnālistus, lai dalītos...