Lasītāju receptes

Vistu aknu pastēte ar mandelēm

ligatt 2008-06-15

Vistu aknu pastēte ar mandelēm

4–6 ēdājiem
gatavošanas laiks : 20 minūtes plus 40 minūtes cepšanai

250 g svaigas cūkgaļas krūtiņas
1 kg vistu aknu
150 ml saldā krējuma
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. maltu piparu
60 g mandeļu skaidiņu
1 ēdk. sasmalcinātas svaigas vai kaltētas raudenes
mazliet sviesta vai citas taukvielas formas ietaukošanai

Ja nav pieejamas vistu aknas, izmantot jebkuras citas.Arī garšaugus var izvēlēties pēc gaumes.

Gatavo pastētes masu. Samaļ krūtiņu un aknas gaļas maļamajā mašīnā. Pārliek virtuves kombainā un smalcina, kamēr iegūst viendabīgu masu.
Pievieno saldo krējumu, sāli, garšvielas un mandeles (atstāj 1 ēdk. pārkaisīšanai), samaisa. Cep pastēti. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko trapecveida cepamo formu vai porciju trauciņus. Lej iekšā masu, pārkaisa ar palikušajām mandelēm un cep aptuveni 40 minūtes. Kad pastēte gatava, izslēdz cepeškrāsni, bet pastēti vēl kādas 5–7 minūtes atstāj tajā, lai cepoties iztecējusī sula sasūcas atpakaļ. Tad uzmanīgi izgāž, griež šķēlēs un pasniedz ar salātiem vai/un kartupeļiem.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 27. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Taizemē un Dienvidķīnā ēdiens satur daudz garšvielu un speciju, tāpēc rīsus šajās zemēs parasti gatavo bez sāls, lai tie kontrastētu ar garšvielām bagātajiem ēdieniem

Pasākumi

Laika rezervuārs. Nele Zirnīte. Personālizstāde

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Baltajā zālē (K.Valdemāra ielā 10a, Rīgā) no 2009.gada 11.jūlija līdz 16.augustam būs skatāma mākslinieces Neles Zirnītes personālizstāde Laika rezervuārs....