Lasītāju receptes

Cūkas fileja bekonā

ligatt 2008-06-15

Cūkas fileja bekonā

3–4 ēdājiem

gatavošanas laiks: 30–40 minūtes

2 cūkas filejas
sāls
maltie pipari
eļļa apcepšanai
6 timiāna zariņi
6 plānas kūpināta bekona šķēles
vēl vajadzēs lina aukliņu pārsiešanai

Ļoti maiga gaļa, kurai nedrīkst ļaut izžūt. Tā kā fileja ir liesa, aizdarīsim to ar sulīga bekona šķēlīti.

Apcep filejas. Katru fileju sagriež trīs daļās. Ja filejas ir ļoti lielas, – četrās. Sasāla, sapiparo un ļoti karstā pannā mazā daudzumā eļļas ātri apcep no visām pusēm, lai iegūtu viegli brūnu garoziņu. Sevišķu uzmanību pievērš griezuma vietai. Cep gatavas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Katram filejas gabaliņam pieliek vienu timiāna zariņu un aptin ar bekona šķēlīti. Apsien ar aukliņu. Liek uz cepešpannas tā, lai gabali nesaskartos. Cep 20–25 minūtes (atkarībā no gaļas gabalu biezuma). Gatavu gaļu izņem no plīts, pārsedz ar foliju un ļauj piecas minūtes atpūsties. Pasniedz ar salātiem un/vai kartupeļiem.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kulināro grāmatu, kuru receptes nāk no līdzenumiem, nesanāk pagatavot īpaši garšīgas kalnos un otrādi. Ēdiens, ko gatavo līdzenuma iedzīvotāji no grāmatām, ko sarakstījuši augstāk virs jūras līmeņa dzīvojoši cilvēki, izjūk, bet kalnos dzīvojošiem iedzīvotājiem nāktos ēst neizvārītu ēdienu, ja viņi stingri sekotu līdzi receptēs norādītajam. Te vainojama atšķirība atmosfēras spiedienā, kas kalnos liek ūdenim uzvārīties pie zemākas temperatūras

Pasākumi

Pandas pārsteidz, uz skatuves metoties no jumta

Divas pandas no grupas "Instrumenti" Postitivus festivāla iepriekšballē viesus pārsteidza, ar trosēm nolaižoties no 10 metru augstuma.

 ...