Lasītāju receptes

ligatt 2008-06-15
Cūkas fileja bekonā
3–4 ēdājiem
gatavošanas laiks: 30–40 minūtes
2 cūkas filejas
sāls
maltie pipari
eļļa apcepšanai
6 timiāna zariņi
6 plānas kūpināta bekona šķēles
vēl vajadzēs lina aukliņu pārsiešanai
Ļoti maiga gaļa, kurai nedrīkst ļaut izžūt. Tā kā fileja ir liesa, aizdarīsim to ar sulīga bekona šķēlīti.
Apcep filejas. Katru fileju sagriež trīs daļās. Ja filejas ir ļoti lielas, – četrās. Sasāla, sapiparo un ļoti karstā pannā mazā daudzumā eļļas ātri apcep no visām pusēm, lai iegūtu viegli brūnu garoziņu. Sevišķu uzmanību pievērš griezuma vietai. Cep gatavas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Katram filejas gabaliņam pieliek vienu timiāna zariņu un aptin ar bekona šķēlīti. Apsien ar aukliņu. Liek uz cepešpannas tā, lai gabali nesaskartos. Cep 20–25 minūtes (atkarībā no gaļas gabalu biezuma). Gatavu gaļu izņem no plīts, pārsedz ar foliju un ļauj piecas minūtes atpūsties. Pasniedz ar salātiem un/vai kartupeļiem.