Lasītāju receptes

Cūkas fileja bekonā

ligatt 2008-06-15

Cūkas fileja bekonā

3–4 ēdājiem

gatavošanas laiks: 30–40 minūtes

2 cūkas filejas
sāls
maltie pipari
eļļa apcepšanai
6 timiāna zariņi
6 plānas kūpināta bekona šķēles
vēl vajadzēs lina aukliņu pārsiešanai

Ļoti maiga gaļa, kurai nedrīkst ļaut izžūt. Tā kā fileja ir liesa, aizdarīsim to ar sulīga bekona šķēlīti.

Apcep filejas. Katru fileju sagriež trīs daļās. Ja filejas ir ļoti lielas, – četrās. Sasāla, sapiparo un ļoti karstā pannā mazā daudzumā eļļas ātri apcep no visām pusēm, lai iegūtu viegli brūnu garoziņu. Sevišķu uzmanību pievērš griezuma vietai. Cep gatavas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Katram filejas gabaliņam pieliek vienu timiāna zariņu un aptin ar bekona šķēlīti. Apsien ar aukliņu. Liek uz cepešpannas tā, lai gabali nesaskartos. Cep 20–25 minūtes (atkarībā no gaļas gabalu biezuma). Gatavu gaļu izņem no plīts, pārsedz ar foliju un ļauj piecas minūtes atpūsties. Pasniedz ar salātiem un/vai kartupeļiem.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 17. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Medus ir vienīgais ēdiens, kas laika gaitā nebojājas. Medu, kas tika atrasts Ēģiptes faraonu kapenēs, pagaršoja arheologi, un atzina par ēdamu

Pasākumi

R’n’R minifestivāls „United By Rock”

10., un 11. jūlijā notiks pirmais R’n’R minifestivāls „United By Rock”.
Pāsakuma autore ir R’n’R sabiedrotā Evita Pula, un ar viņas gādību uz
skatuves kāps ne tikai pašmāju,...