Lasītāju receptes

Cepta dorada ar laimu

ligatt 2008-06-15

Cepta dorada ar laimu

1 dūšīgam ēdājam
gatavošanas laiks: 30 minūtes

vesela dorada (ap 250–350 g)
sāls
malti baltie pipari
1 ēdk. kausēta sviesta
1/2 laima
1 pētersīļa zariņš
1 ēdk. kaperu

Citrusaugļi lieliski saprotas ar zivīm. Šoreiz izmantosim laimu,bet citreiz var pamēģināt šo recepti ar citronu vai apelsīnu.

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Iztīra zivi, atstāj klāt galvu, bet izņem žaunas. Ierīvē ar sāli, pipariem un pārziež ar kausēto sviestu. Sagriež laimu plānās šķēlītēs. Ieliek vēdera dobumā 3–4 laima šķēlītes un pētersīļa zariņu. Uz nelielas plāts liec zivs lieluma cepamā papīra gabalu, uz tā – zivi. Virsū uzliec atlikušās laima šķēlītes. Cep apmēram 20–25 minūtes. Pasniedz veselu ar lapu salātiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 07. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Smalks auksto ēdienu, desertu un atspirdzinošo dzērienu noformējums – ledus kubiki ar ziediem: salieciet ledum paredzētās formās ziediņus no asinszāles, liepas, jāņogulāja, irbenes , piparmētru lapas, aplejiet ar siltu vārītu ūdeni un sasaldējiet

Pasākumi

Jelgavnieki ar nepacietību gaida 11. Starptautisko Ledus skulptūru festivālu

Jelgavas Pilsētas Dome un pašvaldības aģentūra „Kultūra” jau vienpadsmito reizi organizē Starptautisko Ledus skulptūru festivālu, kas notiks 2009. gadā no 9. līdz 15. februārim,...