Lasītāju receptes

Cepta dorada ar laimu

ligatt 2008-06-15

Cepta dorada ar laimu

1 dūšīgam ēdājam
gatavošanas laiks: 30 minūtes

vesela dorada (ap 250–350 g)
sāls
malti baltie pipari
1 ēdk. kausēta sviesta
1/2 laima
1 pētersīļa zariņš
1 ēdk. kaperu

Citrusaugļi lieliski saprotas ar zivīm. Šoreiz izmantosim laimu,bet citreiz var pamēģināt šo recepti ar citronu vai apelsīnu.

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Iztīra zivi, atstāj klāt galvu, bet izņem žaunas. Ierīvē ar sāli, pipariem un pārziež ar kausēto sviestu. Sagriež laimu plānās šķēlītēs. Ieliek vēdera dobumā 3–4 laima šķēlītes un pētersīļa zariņu. Uz nelielas plāts liec zivs lieluma cepamā papīra gabalu, uz tā – zivi. Virsū uzliec atlikušās laima šķēlītes. Cep apmēram 20–25 minūtes. Pasniedz veselu ar lapu salātiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 20. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Krizantēma, kas Ķīnā un Japānā tiek uzskatīta par svēto ziedu, ir ēdama. Abās valstīs no krizantēmu lapiņām gatavo lieliskus desertus: svaigas lapiņas iemērc sakultu olu un miltu maisījumā, izņem un apmērcē karstā eļļā. Japānā krizantēmas iedalījās ēdamajās un rūgtajās jeb ārstnieciskajās. Šajā augā ir daudz B grupas vitamīnu, askorbīnskābes, karotīnu, minerālsāļu, ogļhidrātu, kā arī liels daudzums olbaltumvielu, it sevišķi lapās

Pasākumi

Iznācis Queen + Paul Rodgers albums

Pagājušajā nedēļā ne tikai Rīgā aizvadīts Queen + Paul Rodgers koncerts, bet veikalos nonācis arī grupas jaunais albums The Cosmos Rocks. Tas ir šīs mūziķu formācijas pirmais studijas...