Lasītāju receptes

Cepta dorada ar laimu

ligatt 2008-06-15

Cepta dorada ar laimu

1 dūšīgam ēdājam
gatavošanas laiks: 30 minūtes

vesela dorada (ap 250–350 g)
sāls
malti baltie pipari
1 ēdk. kausēta sviesta
1/2 laima
1 pētersīļa zariņš
1 ēdk. kaperu

Citrusaugļi lieliski saprotas ar zivīm. Šoreiz izmantosim laimu,bet citreiz var pamēģināt šo recepti ar citronu vai apelsīnu.

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Iztīra zivi, atstāj klāt galvu, bet izņem žaunas. Ierīvē ar sāli, pipariem un pārziež ar kausēto sviestu. Sagriež laimu plānās šķēlītēs. Ieliek vēdera dobumā 3–4 laima šķēlītes un pētersīļa zariņu. Uz nelielas plāts liec zivs lieluma cepamā papīra gabalu, uz tā – zivi. Virsū uzliec atlikušās laima šķēlītes. Cep apmēram 20–25 minūtes. Pasniedz veselu ar lapu salātiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 28. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Dārzeņus, kas satur C vitamīnu, pirms vārīšanas nav jāmērcē, bet šķidrumu, kas paliek pāri pēc to pagatavošanas, labāk būtu izmantot

Pasākumi

Voldemārs Avens (ASV) Personālizstāde

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Mazajā zālē (K.Valdemāra ielā 10a, Rīgā) no 2009.gada 16.jūlija līdz 23.augustam būs skatāma Amerikā dzīvojoša latviešu mākslinieka, arhitekta un...