Lasītāju receptes

Pildīta vistas fileja

ligatt 2008-06-15

Pildīta vistas fileja

2 ēdājiem
gatavošanas laiks : 30 minūtes

2 vistas filejas
30 g mīksta sviesta plus nedaudz fileju apcepšanai
1/2 tējk. sāls
1 ēdk. sasmalcinātu diļļu
1 ēdk. sasmalcinātu pētersīļa lapu
2 sasmalcinātas salvija lapas
2 gabaliņi saulē kaltētu tomātu

Vistas fileja ir viens no visvienkāršāk pagatavojamiem ēdieniem.Galvenais,lai tā netiktu pārcepta, jo tad tā būs sausa. Sulīgumu vari panākt ar dažādiem pildījumiem.
Pagatavo zaļumu sviestu. Sāli, dilles, pētersīļus un salvijas saliek piestiņā un pāris minūšu intensīvi berž. Iegūto masu samīca ar sviestu. Ja nav stampiņas, zaļumus vienkārši ļoti sīki sakapā un rūpīgi samīca ar sviestu.Cep filejas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Vistas filejā ar asu nazi izdara horizontālu iegriezumu, cenšoties izveidot kabatu, kurai būtu pēc iespējas mazāka atvere. Tajā iestum tomāta gabaliņu un kādu ēdamkaroti zaļā sviesta. Ļoti karstā pannā apcep filejas no katras puses aptuveni pusminūti – lai aprauj brūnu garoziņu. Pārziež ar atlikušo sviestu un liec cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Pasniedz ar salātiem, kartupeļiem, rīsiem, pastu...


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pirmo reizi kaltētus tomātus konservēt eļļā sāka Itālijas dienvidos, bet tagad tie ir sastopami praktiski jebkur pasaulē. Pirms konservēšanas tomātus sagriež, sāla un kaltē saulē, lai izžūtu viss mitrums, bet aromāts kļūtu daudz intensīvāks. Izkaltētajiem tomātiem pārlej augu eļļu ar specijām

Pasākumi

Konkurss "Atpazīsti slavenību un laimē CD" noslēdzies

Sveiks, lasītāj!
Šovakar Latvijas Nacionālajā teātrī notiks koncertsērijas “Mana dziesma Latvijai” pirmizrāde. Muzikālo noskaņu dažādība virmos uz skatuves vietā, kur pirms 90...