Lasītāju receptes

Jēra stilba cepetis ar jaunajiem kartupeļiem

ligatt 2008-06-15

Jēra stilba cepetis ar jaunajiem kartupeļiem

4–6 ēdājiem
Gatavošanas laiks: 2,5–3 stundas atkarībā no stilba svara

ap 2 kg jēra stilbs
2 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. sāls
1 tējk. cukura
8 mazas ķiploka daiviņas
8 mazi rozmarīna dzinumi
piedevās cepti kartupeļi

Jēra gaļa ar ķiplokiem un rozmarīnu ir klasika. Bet var pievienot arī, piemēram, timiānu, olīvas vai medu.

Sagatavo un cep jēra stilbu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Jēra stilbu ierīvē ar olīveļļas, sāls un cukura maisījumu. Izdara astoņus iegriezumus un katrā iebaksta zariņu rozmarīna un ķiploka daiviņu. Liek stilbu krāsnī uz 20 minūtēm, lai nedaudz apbrūnē. Tad samazini temperatūru līdz 170 grādiem un turpina cept vēl 2–2,5 stundas (tas atkarīgs no gaļas gabala lieluma). Kad gatavs, izņem no krāsns, pārsedz ar dubultu folijas loksni un ļauj gaļai atpūsties 15 minūtes.Liek klāt kartupeļus. Nomazgā nelielus kartupelīšus ar visu mizu, nosusina. Kad līdz gaļas gatavībai palikusi aptuveni stunda, liek tos pannā pie gaļas un cep, pa laikam apmaisot. Gatavību pārbauda ar dakšiņu. Pasniedz kopā ar jēra cepeti.




Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 07. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kakao – šokolādes galvenā sastāvdaļa – ir kaitēkļu apsēstākais koks džungļos

Pasākumi

Ansim Artumam – 100

Laikā no 2008.gada 4.jūlija līdz 7.septembrim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Mazajā zālē (K.Valdemāra ielā 10a) apmeklētāji varēs apskatīt viena no Latvijā iemīļotākajiem...