Lasītāju receptes

ligatt 2008-06-06
Jēra gaļas sautējums
Sastāvdaļas
1 kg jēra gaļas (pleca daļa)
500 g tomātu savā sulā
0,5 l tomātu sulas
1 sīpols
1 ķiploks
timiāns
rozmarīns
sāls, pipari
Vegeta
gaļas garšviela
buljona kubiņš
300 g rīsu
100 g sviesta
kaperi
eļļa
krustnagliņas
kanēļa standziņas
Sagriež gaļu gabaliņos. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un liek cepties jēra gaļu ar sīpoliem un timiānu. Pievieno gaļas garšvielu.
Katliņā uzvāra ūdeni, kam pievieno 1 ēdamkaroti eļļas. Ieber 300 g rīsu. Sāls vietā var izvēlēties Vegetas garšvielu. Rīsus vāra apmēram 20 minūtes. Pēc tam tos atdzesē aukstā ūdenī.
Apcepto gaļu ieliek katliņā, pārlej ar 0,5 l tomātu sulas un pieliek sasmalcinātus tomātus savā sulā. Pievieno vienu buljona kubiņu. Pēc brīža pieliek apmēram piecas kanēļa standziņas un krustnagliņas. Sautē apmēram 30–40 minūtes.
Rīsus notecina sietā. Cepešpannu iesmērē ar sviestu. Tad tajā liek rīsus, pievieno vēl sviestu un kaperus. Pirms likšanas cepeškrāsnī pannu pārklāj ar foliju. Silda apmēram 10–15 minūtes.
Siltus rīsus liek uz šķīvja, pārlej ar jēra gaļas sautējumu. Dekorē ar ķiploku pusītēm, ķiršu tomātiņiem un rozmarīnu. Ieteicams baudīt kopā ar sarkanvīnu.
Dekorēšanai var izmantot krāsnī ceptus ķiplokus. Ķiploku pārgriež uz pusēm, liek pannā, pārlej ar olīveļļu un pieliek rozmarīna zariņu. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes.