Lasītāju receptes

Jēra gaļas sautējums

ligatt 2008-06-06

Jēra gaļas sautējums

Sastāvdaļas
1 kg jēra gaļas (pleca daļa)
500 g tomātu savā sulā
0,5 l tomātu sulas
1 sīpols
1 ķiploks
timiāns
rozmarīns
sāls, pipari
Vegeta
gaļas garšviela
buljona kubiņš
300 g rīsu
100 g sviesta
kaperi
eļļa
krustnagliņas
kanēļa standziņas

Sagriež gaļu gabaliņos. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un liek cepties jēra gaļu ar sīpoliem un timiānu. Pievieno gaļas garšvielu.
Katliņā uzvāra ūdeni, kam pievieno 1 ēdamkaroti eļļas. Ieber 300 g rīsu. Sāls vietā var izvēlēties Vegetas garšvielu. Rīsus vāra apmēram 20 minūtes. Pēc tam tos atdzesē aukstā ūdenī.
Apcepto gaļu ieliek katliņā, pārlej ar 0,5 l tomātu sulas un pieliek sasmalcinātus tomātus savā sulā. Pievieno vienu buljona kubiņu. Pēc brīža pieliek apmēram piecas kanēļa standziņas un krustnagliņas. Sautē apmēram 30–40 minūtes.
Rīsus notecina sietā. Cepešpannu iesmērē ar sviestu. Tad tajā liek rīsus, pievieno vēl sviestu un kaperus. Pirms likšanas cepeškrāsnī pannu pārklāj ar foliju. Silda apmēram 10–15 minūtes.
Siltus rīsus liek uz šķīvja, pārlej ar jēra gaļas sautējumu. Dekorē ar ķiploku pusītēm, ķiršu tomātiņiem un rozmarīnu. Ieteicams baudīt kopā ar sarkanvīnu.
Dekorēšanai var izmantot krāsnī ceptus ķiplokus. Ķiploku pārgriež uz pusēm, liek pannā, pārlej ar olīveļļu un pieliek rozmarīna zariņu. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 25. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Ja buljonam pievieno nedaudz nomazgātas sīpolu plēksnītes, tas iegūs zeltītu nokrāsu

Pasākumi

Dons + Leila?

Dons ir pabeidzis darbu pie sava jaunā albuma latviešu valodā un īsi pirms tā iznākšanas iepazīstina klausītājus ar “Leilu”....