Pildīti artišoki ar garnelēm

Pildīti artišoki ar garnelēm

1. Katrai artišoka galviņai nogriež apmēram 2,5 centimetrus no virspuses, tad nedaudz nogriež arī no apakšas tā, lai artišoks stabili stāv uz darba virsmas. Griezuma vietas ierīvē ar citronu. Artišokus novāra sālsūdenī apmēram 20 minūtes vai arī, līdz pogaļas apakšdaļā var viegli iedurt ar nazi. Artišokus izņem no ūdens un notecina caurdurī, liekot ar aukšpusi uz leju.
11 3.jpg - 7.35 KB
2. Lielā pannā uzkarsē olīveļļu un uz vidēji karstas uguns apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst mīksti. Sīpoliem pievieno garneles un cep, līdz tās gatavas, un tad noņem no uguns. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisa un liek lielā bļodā. Pannu izslauka ar virtuvs dvieli un uzmanīgi izkausē sviestu, tā lai tas nesabrūnētu. Rīvmaizi, laiku pa laikam apmaisot, apcep sviestā, līdz tā kļūst kraukšķīga un zeltaini brūna. Apbrūnināto rīvmaizi kopā ar sieru un visām pārējām sastāvdaļām liek bļodā un samaisa ar garnelēm.Tad garneļu – rīvmaies maisījumu ar tējkaroti vai pirkstiem sapilda starp artišoka lapiņām. Katru pildīto artišoku rūpīgi ietin virtuves folijā. Šuvi veido augšpusē un kārtīgi aizloka, lai iekšā nevarētu iekļūt ūdens. Šādi iesaiņotus artišokus liek lielā katlā, kurā ieliets apmēram 2,5 cm ūdens, katlam uzliek vāku un tvaicē 20 minūtes.
11 5.jpg - 11.54 KB
3. Artišokus pasniedz tāpat, vai pārlietus ar balzāmetiķa mērci. Labi garšos arī pildīti artišoki bez garnelēm. Labu apetīti.
11 1.jpg - 13.78 KB
 

.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 21. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Menudo zupa, kas ir izslavēta kā līdzeklis pret paģirām, patiesībā ir īpaši populāra Meksikā jaungada rītā. To vāra no liellopa vēdera plēves un teļa kājām, zaļajiem čilli, attīrītiem kukurūzas graudiem un garšvielām. Piedevās parasti iet laima šķēlītes, lielos daudzumos sagriezti čilli un sīpoli, bet pasniedz to kopā ar karstām tortīlas plāceņiem

Pasākumi

Sailor Party

31. jūlijā 21:00 Vecāķu pludmalē "Sun Lounge Bar" notiks “Sailor Party”.

Pasākuma ievaros ikviens varēs dejot, smieties, piedalīties slapjo t-kreklu konkursā, dzert garšīgus...