Lazanja ar baziliku un spinātiem

Lazanja ar baziliku un spinātiem

Katrs lazanjas cienītājs zinās teikt, ka, lai gan bezgala garšīgs un barojošs, tomēr īpaši veselīgs šis ēdiens gan nav. Tomēr nevajag izsamist, jo ievērojot pāris vienkāršus padomus varat pagatavot gana gardu lazanju, kura tomēr nepātrslogos jūsu organismu ar nevajadzīgiem taukiem un būs relatīvi veselīga maltīte. Ja gatavojat lazanju ar gaļu, tad  iepērkoties izvēlaties malto gaļu bez treknumiem un liesākas šķirnes sieru. Pildījumam pievienojiet daudz dārzeņu un zaļumu, piemēram spinātus un baziliku.  Pēc šīs receptes pagatavotu lazanju ar spinātiem un baziliku bez sirdsapziņas pārmetumiem varat celt galdā pāris reizes gadā.

1. Visas mērces sastāvdaļas liek lielā katlā un samaisa. Mērci karsē uz vidēji lielas liesmas, līdz tā uzvārās. Tad noregulē minimālu karstumu un karsē apmēram 2,5 stundas. Kad mērce gatava, izņem laukā lauru lapas.
1111al.jpg - 12.13 KB
2. Noskalo zaļumus, sadala baziliku pa lapiņām.
4 3.jpg - 10.88 KB
3. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādos. Ricotta sieru samaisa ar ¼ tasi sarīvēta Parmas siera.
Lazanjas trauku bagātīgi ieziež ar sagatavoto tomātu mērci. Traukā ieklāj vienu kārtu lazanjas plāksnītes. Tām pāri vienmērīgi klāj 1/3 no siera masas. Tad liek pusi no spinātu un baziliku lapām un tām pāri 1/3 no atlikušās tomātu mērces. Virsū kārto atkal kārtu ar lazanjas plāksnītēm. Nākošo liek 1/2 no atlikušā siera maisījuma un visus atlikušos spinātus un baziliku lapiņas. Tad pārlej pāri pusi no atlikušās tomātu mērces, liek kārtu ar lazanjas plāksnītēm un tām pāri atlikušo siera masas daļu. Pāri lej palikušo tomātu mērci.  4 1.jpg - 14.35 KB
4. Tad virsū kārto sloksnītēs sagrieztu mozarellas sieru, pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru un liek cepties cepeškrāsnī 30 – 35 minūtes vai arī, līdz lazanjas virspuse sāk burbuļot un kļūst zeltaini brūna. Tad lazanju izņem no krāsns un atsāj 5 – 10 minūtes ievilkties. Labu apetīti.
4 2.jpg - 10.2 KB

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
inn
un karsē apmēram 2,5 stundas ??? Mērci?
02.04.2009. plkst. 12:31

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 24. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Dziedātāji Seal un Michael Bublé izdod koncertierakstu DVD

Mūzikas izdevniecības “Warner Music” apgādā CD/DVD formātā klajā nācis dziedātāja Sīla (Seal) koncertieraksts “Soul Live” un Maikla Bublē (Michael Bublé) “Michael Bublé Meets Madison Square Garden”....