Lasītāju receptes

d_kundze 2009-01-16

Karstasinīgais greipfrūts

Greipfrūtus var baudīt gan tāpat, gan no tiem pagatavojot ko īpašu!
Sastāvdaļas, lai iegūtu karstasinīgo greipfrūtu:

1) 1greipfrūts
2) 1/2 tējk. piparu
3) 1 tējk. pūdercukura (nav obligāti,piemeram es nelietoju cukuru, tāpēc nelieku vispār)
4) melisas vai piparmētru lapiņas

Pagatavošana:
Greipfrūtu pārgriež uz pusēm, ar nazīti katras pusītes balto mizas kārtiņu atdala no mīkstuma. Atdala katru daiviņu un plāno iekšējo miziņu. Satver augļa serdi, viegli pagriež un izņem kopā ar plānajām iekšējām miziņām, kas ar nazi atdalītas no augļa mīkstuma daiviņām. Izņem visas sēkliņas, ja ir, abas greipfrūta pusītes pārkaisa ar vienādu daudzumu piparu un cukuru (ja lieto). Greipfrūta pusītes novieto grilla pannā un uzliek uz grila režģa. Greipfrūtu cep iepriekš uzkarsētā grilā, mērenā karstumā, 2 minūtes vai līdz brīdim, kad ēdiens kļūst karsts. Rotā ar melisas vai piparmētru lapiņām un nekavējoties pasniedz galdā. Var pasniegt ar saldējumu(kāds vislabāk garšo vai ir saldētavā) -tad vispār ir tik unikāla garša! mmm baudiet!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Iemesls tam, ka medu ir tik viegli sagremot, ir tāds, ka to jau ir sagremojusi bite

Pasākumi

Jauns Leonarda Koena DVD

Leģendārais kanādiešu dziesminieks Leonards Koens izdevis savu pirmo DVD – “Live in London” ar koncerta ierakstu, kas fiksēts 2008. gada vasarā Londonas 02 arēnā. Pērnvasar sniegtā...