Lasītāju receptes

Ābolu pīrāgs

saulux3 2008-07-29

Ābolu pīrāgs

Rauga mīklai:

Milti 500 g
Margarīns 150 g.
Olas 1 gab.
Cukurs 100 g
Piens vai ūdens 200 g.
Raugs 30 g.


Pārklājumam

Āboli 500 – 600 g.
Rozīnes 2 ēdamk.
Cukurs 4 ēdamk.
Viskijs vai rums 5 ēdamk.

Glazūrai

Mīksts sviests 30 g.
Cukurs 40 g.
Olas 2 gab.

Raugu izšķīdina pusglāzē silta piena. Izsijā miltus, izveido bedrīti un tajā ielej atlikušo pienu, kurā izšķīdināts sāls un cukurs. Pieliek 1 olu un margarīnu.Visu samaisa ar miltiem un pievieno raugu, jāmīca 10–15 minūtes. Liek siltumā un 20 minūtes uzraudzē. Tad samīca, vēlreiz uzraudzē un vienmērīgā kārtā uzklāj uz plāts.


Pārklājumam:

Nomizotus ābolus sagriež plānās šķēlēs, liek bļodā, pārsedz ar rozīnēm, cukuru, pārslaka ar alkoholu un ļauj dažas stundas ievilkties.

Pēc tam pildījumu liek uz mīklas un cep apmēram 30 – 40 minūtes. Saputo glazūras sastāvdaļas, pārlej āboliem un vēl 5 min. apkaltē cepeškrāsnī.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Krizantēma, kas Ķīnā un Japānā tiek uzskatīta par svēto ziedu, ir ēdama. Abās valstīs no krizantēmu lapiņām gatavo lieliskus desertus: svaigas lapiņas iemērc sakultu olu un miltu maisījumā, izņem un apmērcē karstā eļļā. Japānā krizantēmas iedalījās ēdamajās un rūgtajās jeb ārstnieciskajās. Šajā augā ir daudz B grupas vitamīnu, askorbīnskābes, karotīnu, minerālsāļu, ogļhidrātu, kā arī liels daudzums olbaltumvielu, it sevišķi lapās

Pasākumi

Jauno grupu un izpildītāju konkurss "BLIEZ PA PIRMO"



Jauno grupu un izpildītāju konkurss "BLIEZ PA PIRMO".



DJ Ģirts un DJ Ēriks



19:00; ieeja – 3 lvl

23:00; ieeja bez maksas
...