Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-07-27

Banāni mīklā ar medus mērci

Sastāvdaļas:
80 g miltu
2 ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes
Nažagals cepamā pulvera
150 ml ūdens
olas baltums
Tējkarote sezama eļļas
4 banāni
Fritēšanai riekstu vai kukurūzas eļļa
Tējkarote sezama sēklu
Mērcei:
5 ēdamkarotes medus
Citrona sula

Pagatavošana:

Mīklai sajauc miltus, kukurūzas cieti un cepamo pulveri. Maisot pievieno ūdeni, olas baltumu un sezama eļļu. Mīklu iztur pusstundu. Banānus notīra un pārgriež uz pusēm. Eļļu ielej vokpannā vai katlā un uzkarsē. Katru banāna pusīti iemērc mīklā un liek sakarsētā eļļā, fritē apmēram 3-5 minūtes, līdz banāni kļūst zeltaini. Gatavus banānus nosusina uz papīra salvetes. Mērcei medu un citrona sulu uzsilda katliņā, sezama sēklas apcep uz sausas pannas. Banānus liek uz šķīvja, pārlej ar mērci un pārkaisa ar sezama sēklām.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mango ir pistācijas „radinieks”. Par mango dzimteni tiek uzskatīta Indija. Mango augļa centrā atrodas liels plākšņveida kauliņš, kas pēc formas atgādina pistāciju. Šī līdzība nav nejauša, jo gan mango, gan pistācija tiek pieskaitīta etiķkoka dzimtei

Pasākumi

Pirmais Vislatvijas repmūzikas maratons „Prove It”

10. jūlijā klubā „Indigo” norisināsies repa maratons „Prove It”, kas
kļūs par nozīmīgu latviešu repa izpildītāju satikšanās vietu un īstiem
svētkiem visiem šīs mūzikas...