Lasītāju receptes

ievucis__@ 2008-07-09

Vaniļas krēms

Sastāvdaļas:
pusgl. piena
2 olas
1 tējk. kviešu miltus
4 ēd.k. cukura
1 pac. vanilīna cukuru
1 gl. salda krējuma
1 tējk. (ar kaudzīti) želantīna

Pagatavošana:

Olas dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno kviešu miltus, maisot tievā strūkliņā pielej karstu pienu.

Katlu ieliek ūdens peldē (var likt arī uz gāzes liesmas retinātāju) un maisot karsē, neļauj masai uzvārīties, līdz tā iegūst biezā krējuma konsistenci.

Pieliek, sagatavotu želantīnu un vaniļas cukuru.

Atdzesētu maisījumu pievieno saputotam krējumam.

Pasniedz ar krēma porciju un pāris ēd.k. vīna mērces

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mūsdienās reti, kurš zina, ka īsts borščs – tā ir zupa no latvāņiem, augiem, kurus lielākā daļa cilvēku uzskata par nezāli. Tieši latvāņu novārījums biešu kvasā senatnē tika saukts par boršču

Pasākumi

Dons aicina ieklausīties "Tukšumā"

Pēc muzikālās drāmas “Adata” pirmās sezonas panākumiem mūziķis Dons nesnauž uz lauriem un klausītājiem piedāvā pilnīgi jaunu dziesmu latviešu valodā. “Tukšums” ir emocionāls...