Lasītāju receptes

ievucis__@ 2008-07-08

Aveņu desertts

Sastāvdaļas:
30 g sviesta
40 g tumšā nerafinētā cukura
115 g auzu pārslu
200 g svaiga krējumsiera
145 ml saldā krejuma
1-2 ēd.k. šķidra medus
nedaudz medus rotājumam
1-2 ēd.k. viskija
225 g aveņu
2 ēd.k. pūdercukura

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem (regulētāja stāvoklis 3-4). Mazā tērauda panniņā uz nelielas liesmas izkausē sviestu un cukuru, tajā iemaisa auzu pārslas, visu maisa, līdz sastāvdaļas ir labi sajaukušās. Maisījumu izlīdzina uz cepamās plāts. Cep 15 minūtes, līdz maisījums nedaudz apcepies. Izcepto masu liek uz šķīvja un atdzesē. Pa to laiku pagatavot saldā krējuma maisījumu.

2. Viendabīgā masā saputo krējumsieru. Puto saldo krējumu un iecilā tajā krējumsieru, 1-2 ēdamkarotes medu un viskiju. Avenes pārkaisa ar pūdercukuru.

3. Putukrējuma maisījumu pilda trauciņos, uz tā liek apceptas auzu pārslas un cukurotās avenes. Var uzpilināt arī dažas pilītes medu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Želejā nerekomendē izmantot ananāsu vai kivi, jo tie satur vielas, kas kavē želantīna sabiezēšanu

Pasākumi

„ŠONA DEJU STUDIJA” pieņem darbā jaunu profesionālu horeogrāfu no Amerikas Savienotajām Valstīm

No šī gada augusta, „ŠONA DEJU STUDIJAS” audzēkņiem, kā arī citiem dejot gribētājiem, būs iespēja apgūt deju horeogrāfiju un tehniku pie profesionāla deju pasniedzēja no Amerikas Savienotajām Valstīm....