Lasītāju receptes

maigucis 2008-07-04

Jogurta sniegs ar sezama drumstalām

400 g pilnpiena jogurta,
80 g ziedu medus,
30 ml Grand Marnier,
2 ēdamk. smiltsērkšķu sulas,
2 ēdamk. cukura,
rīvēta miziņa no 1/2 citrona,
1,5 ēdamk. sezama sēkliņu,
1 tējk. sviesta,
piparmētru lapiņas.

Medu , Grand marnier un jogurtu sakuļ. Pievieno citrona miziņu un sulu. Masu lej lēzenā traukā un uz 4 st. liek saldētavā.
Pannā karamelizē cukuru, pievieno sezama sēkliņas un sviestu. Iegūto masu uzziež uz folijas un atdzesē. Tiklīdz tā sacietējusi, sadrupina mazos gabaliņos.
Sasaldēto jogurta sniegu liek deserta trauciņos un pārlej ar smiltsērkšķu sulu. garnē ar piparmētru lapiņām un sezama drumstalām.
Lai izdodas !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mūsdienās reti, kurš zina, ka īsts borščs – tā ir zupa no latvāņiem, augiem, kurus lielākā daļa cilvēku uzskata par nezāli. Tieši latvāņu novārījums biešu kvasā senatnē tika saukts par boršču

Pasākumi

Krāsojam Lieldienu olas!

Raksturīgākā Lieldienu tradīcija latviešiem un arī citām tautām ir olu krāsošana. Pagāniskajā tradīcijā ola ir saules atgriešanās un auglības simbols, bet kristiešiem ola simbolizē...

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0