Lasītāju receptes

maigucis 2008-07-04

Aveņu un zemeņu sniegs

300 g aveņu,
300 g zemeņu,
2 ēdamk. citrona sulas,
80 g pūdercukura,
2 ēdamk. aveņu degvīna,
2 olu baltumi,
2 tējk. cukura,
svaigas ogas garnēšanai.

Zemenes nomazgā, nogriež kauslapas un sagriež ceturtdaļās. Ogas , citronu sulu, pūdercukuru un aveņu degvīnu sakuļ. Tad visu izberž caur sietu.
Ogu masu liek traukā un vismaz 4 st. tur saldētavā. Palaikam apmaisa , lai sasalstot masā neveidojas ledus kristāliņi.
Pēc 2 st. ar mikseri stingri saputo olas baltumu. Pieber cukuru un puto vēl 2 min. Tad pievieno sasalušajai ogu masai un atkal liek saldētavā.
Kārto deserta trauciņos un dekorē ar svaigām ogām.
Lai izdodas !!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 05. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mango ir pistācijas „radinieks”. Par mango dzimteni tiek uzskatīta Indija. Mango augļa centrā atrodas liels plākšņveida kauliņš, kas pēc formas atgādina pistāciju. Šī līdzība nav nejauša, jo gan mango, gan pistācija tiek pieskaitīta etiķkoka dzimtei

Pasākumi

Sarīkojums „Laika dzirnas”

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja nodaļā Vecpiebalgas pagasta  „Vēveros” notiks Muzeju dienai veltīts tautas tradīciju sarīkojums „Laika dzirnas”....

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0