Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Biezpiena un ķiršu saldējums

Sastāvdaļas:
225 g ķiršu
225 g cukura
450 g biezpiena
0,4 l trekna saldā krējuma
2 ēdamkarotes medus
2 ēdamkarotes rīvētu mandeļu

Pagatavošana:

Ķiršus noskalo tekošā ūdenī. Nomazgātās ogas sakārto uz dvieļa. Pāris ķiršu var atstāt izdekorēšanai, pārējiem izņem kauliņus un samaļ mikserī vai saspiež. Ķiršus sajauc ar pusi no cukura. Biezpienu sajauc ar atlikušo cukuru, līdz krēma konsistencei, pievieno samaltos ķiršus. Saldo krējumu sakuļ cietās putās, daļu atstāj dekorēšanai, pārējo jauc klāt biezpiena krēmam. Formu, kurā liksi krēmu, iesmērē ar medu un pārkaisa ar mandelēm. Formā liek sagatavoto krēmu un uz 4-5 stundām ievieto saldētavā. Pirms pasniegšanas formu iegremdē karstā ūdenī un gatavo krēmu dekorē ar putukrējumu un ogām.



Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sīpoli savu specifisko smaku iegūst uzsūcot no augsnes sēru

Pasākumi

Goran Gora uzstāsies MOJO CAFÉ



Ceturtdien, 16. jūlijā,
plkst. 21:30 Mojo Cafe ar akustisko koncertu uzstāsies Goran Gora....