Lasītāju receptes

Šokolādes putas

ligatt 2008-06-15

Šokolādes putas

4–6 ēdājiem
gatavošanas laiks 20 minūtes plus 2 stundas atdzesēšanai ledusskapī

200 g tumšās šokolādes
3 olas
200 ml saldā krējuma

Lielisks deserts šokoholiķiem. Receptē izmantota melnā šokolāde, bet, ja tev labāk garšo piena šokolāde, izmanto to. Ja deserta baudīšanā nepiedalīsies bērni, kopā ar olu dzeltenumiem var pievienot 2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera, piemēram, Cointreau.

Kausē šokolādi. Bļodā ieber gabaliņos salauztu šokolādi. Liek bļodu uz katla ar vārošu ūdeni, lai tās dibens nepieskartos ūdenim. Kad šokolāde izkususi, ņem bļodu nost.
Gatavo šokolādes un olu masu. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Liek dzeltenumus pie šokolādes un samaisa. Neuztraucieties, ja masa sabiezē, – tā jābūt. Saputo krējumu un lēnām iecilā šokolādes masā. Kā pēdējos iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus.
Pasniedz. Lej putas deserta trauciņos vai glāzēs un liek vismaz uz divām stundām ledusskapī, lai sastingst. Pasniedz kopā ar cepumiem.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Dzērvenes satur lielu daudzumu benzīnskābes, kas ir lielisks konservants. Šī iemesla dēļ dzērvenes ir ieteicams izmantot dažādās mājas sagatavēs

Pasākumi

Dīvām savs singls

Dziedātāja Amber (Aija Vītoliņa), kura ir viena no dziedošajām dīvām, kuras 29. maijā uzstāsies Dzintaru koncertzālē notiekošajā “LaFleur DĪVU NAKTĪ”, ir ierakstījusi speciālu...