Lasītāju receptes

Creme brulee ar upeņu biezeni (Coulis)

ligatt 2008-06-15

Creme brulee ar upeņu biezeni (Coulis)

4 ēdājiem
gatavošanas laiks: 40 minūtes plus pusstunda dzesēšanai

600 ml saldā krējuma
1 vaniļas pāksts (vari izlīdzēties ar vanilīnu vai vaniļas cukuru)
8 olu dzeltenumi
8 tējk. cukura
4 karstumizturīgi trauciņi – aptuveni 200 ml katrs

upeņu biezenim
200 g upeņu
50 g cukura

Lielisks deserts, ko vari pagatavot jau dienu iepriekš un uzglabāt ledusskapī.

Gatavo krējuma un olu masu. Lej krējumu mazā katliņā. Pārgriež gareniski vaniļas pāksti un izskrāpē sēkliņas. Pieliek tās un arī pāksti krējumam. Uzvāra. Noņem no uguns. Saputo olu dzeltenumus ar 4 tējkarotēm cukura biezās, gaišās putās. Izņem vaniļas pāksti no krējuma, rūpīgi nomazgā, izžāvē un noliek citai reizei. Maisot lej krējumu olu putās.
Cep krējuma un olu masu. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sameklē dziļu cepešpannu, liek tajā trauciņus. Sadala krējuma un olu masu trauciņos. Pielej pannu ar karstu ūdeni tā, lai tas būtu vismaz 3/4 trauciņu augstuma. Liek pannu uz 20 minūtēm cepeškrāsnī. Krēmam jābūt sarecējušam.
Glazē krēmu. Pannā sabrūnina 4 tējkarotes cukura un lej uz cepamā papīra, atdzesē, salauž gabaliņos un samaļ. Pārkaisa biezā slānī krēmam un ar virtuves degli sakausē brūnā karameļu ledū. Ja nav degļa, vari ielikt trauciņus uz īsu brīdi krāsnī, kam ieslēgts grila režīms. Atdzesē ledusskapī.
Gatavo upeņu biezeni. Ogas kopā ar cukuru sablenderē un izberž caur sietiņu, lai iegūtu pilnīgi viendabīgu masu. Pasniedz atsevišķā trauciņā.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 20. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Menudo zupa, kas ir izslavēta kā līdzeklis pret paģirām, patiesībā ir īpaši populāra Meksikā jaungada rītā. To vāra no liellopa vēdera plēves un teļa kājām, zaļajiem čilli, attīrītiem kukurūzas graudiem un garšvielām. Piedevās parasti iet laima šķēlītes, lielos daudzumos sagriezti čilli un sīpoli, bet pasniedz to kopā ar karstām tortīlas plāceņiem

Pasākumi

Māksla un karikatūras Valmieras 725.jubilejā

No 7.līdz 9.augustam Valmiera svinēs savu 725. jubileju, kurā piedalīsies arī Mākslas Parks un Pārsteidz.lv ar krāšņiem mākslas darbiem un jautrām karikatūrām....