Lasītāju receptes

Bumbieru un kafijas saldais ar krēmu

ligatt 2008-06-06

Bumbieru un kafijas saldais ar krēmu

Sastāvdaļas
Bumbieri
Kaltētas piparmētras
Medus
Ūdens

Krēmam:
Mascarpone siers 1 iepakojums
Olas dzeltenums 3 gab.
Šķīstošā kafija 1 ēdamkarote
Cukurs

Šim ēdienam izmanto speciālu pannu ar formām, bet var izmantot arī parasto, rezultāts tāds pats!

Pagatavošana
Formās ieber kaltētās piparmētras tā, lai apakša nosegta, ieliek tējkaroti medus, uzlej ūdeni (pavisam nedaudz, lai piparmētras peld). Bumbieros sasprauž kafijas pupiņas un sakārto uz piparmētru-medus uzlējuma. Liek iekšā karstā krāsnī uz 2500C, cep, kamēr bumbieri brūni.
Krēmam ņem 3 olu dzeltenumus, Mascarpones sieru un tos samaisa viendabīgi. Klāt pievieno 1 ēdamkaroti šķīstošas kafijas, kas, lai izšķīstu, sajaukta ar siltu ūdeni.
Krēms gatavs, ēd to klāt pie siltiem bumbieriem, kas izņemti no pannas. Tie ir kļuvuši divkrāsaini un arī garša atšķirīga – gan piparmētru, gan kafijas.



Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 23. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Ēdiena oranžā nokrāsa dāvā mundrumu. Ir pierādīts, ka ne tikai vitamīnu sastāvs, bet pat ēdienu krāsa ietekmē cilvēka veselību un garastāvokli. Piemēram, burkāni, apelsīni, smilts ērkšķis, persiki, aprikozes, melones, oranžie kabači un ķirbji papildina enerģiju, nostiprina imūnsistēmu, uzlabo asinsriti. Oranžā krāsa izstaro prieku un atbrīvo mūs no negatīvām emocijām, padara par sabiedriskiem un radošiem cilvēkiem

Pasākumi

Es un māksla - LNMM izglītības programmas Es un Māksla dalībnieku gada noslēguma zīmējumu izstāde

No 2009.gada 19.jūnija līdz 5.jūlijam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā (II stāvā, Torņa ielā 1, Vecrīgā) notiks kārtējā LNMM...