Lasītāju receptes

Bumbieru un kafijas saldais ar krēmu

ligatt 2008-06-06

Bumbieru un kafijas saldais ar krēmu

Sastāvdaļas
Bumbieri
Kaltētas piparmētras
Medus
Ūdens

Krēmam:
Mascarpone siers 1 iepakojums
Olas dzeltenums 3 gab.
Šķīstošā kafija 1 ēdamkarote
Cukurs

Šim ēdienam izmanto speciālu pannu ar formām, bet var izmantot arī parasto, rezultāts tāds pats!

Pagatavošana
Formās ieber kaltētās piparmētras tā, lai apakša nosegta, ieliek tējkaroti medus, uzlej ūdeni (pavisam nedaudz, lai piparmētras peld). Bumbieros sasprauž kafijas pupiņas un sakārto uz piparmētru-medus uzlējuma. Liek iekšā karstā krāsnī uz 2500C, cep, kamēr bumbieri brūni.
Krēmam ņem 3 olu dzeltenumus, Mascarpones sieru un tos samaisa viendabīgi. Klāt pievieno 1 ēdamkaroti šķīstošas kafijas, kas, lai izšķīstu, sajaukta ar siltu ūdeni.
Krēms gatavs, ēd to klāt pie siltiem bumbieriem, kas izņemti no pannas. Tie ir kļuvuši divkrāsaini un arī garša atšķirīga – gan piparmētru, gan kafijas.



Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Košļājamās gumijas košļāšana, griežot sīpolus, ļauj izvairīties no asarām

Pasākumi

Cēsu skolēniem iespēja svinēt valsts svētkus Jaunajā pilī!

Sākoties mācību gadam, Cēsu Vēstures un mākslas muzejs aicina skolēnus piedalīties muzepedagoģiskajās programmās, lekcijās, kā arī piedāvā Latvijas 90.dzimšanas dienas ietvaros Cēsu...