Lasītāju receptes

d_kundze 2008-05-17

Zemenes apelsīnu mērcē

500 gr zemeņu
175 gr cukurs
4 olas
400 gr saldais krējums
2 apelsīni
1 ēd.karote kartupeļu milti (atkarīgs, cik bieza mērce iecienīta)

Pagatavošana:
Zemenes saspiež ar 100 gr cukura. Olu dzeltenumus karstā peldē saputo ar 75 gb cukura. Atdzesē un sajauc ar 400 gr zemeņu masas. Pievieno saputotu putukrējumu. 1/3 daļu no masas liek plātsveidīgā formā tā, lai forma nebūtu līdz augšai pilna. Ieliek uz 30 minūtēm saldētavā. Pēc tam izņem un virsū uzliek atlikušās saspiestās zemenes vienā kārtā un otrā kārtā atlikušo putukrējumu. Liek leduskapī.

Mērces pagatavošana:
Apelsīnus applaucē un nosusina. Viena apelsīna miziņu sagriež smalkās sloksnītēs, otra apelsīna mizu sarīvē. No abiem izspiež sulu, pievieno cukuru, uzvāra. Pievieno kartupeļu cieti. Atdzesē.

Pasniedz:
Atdzesēto masu sagriež porciju gabalos, saliek uz šķīvjiem un pārlej ar apelsīnu mērci. Var rotāt ar veselām zemenēm un pārkaisīt ar pūdercukuru.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Galvenais iemesls, kāpēc rīsi tiek audzēti appludinātos rīsa laukos, ir nezāļu iznīdēšanai. Patiesībā rīsi spēj augt arī sausās teritorijās

Pasākumi

11. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls notiks MĪLAS GALAKTIKĀ

Jelgavas Pilsētas Dome un pašvaldības aģentūra „Kultūra” jau vienpadsmito reizi organizē Starptautisko Ledus skulptūru festivālu, kas notiks 2009. gada 9. – 15. februārim.
Līdz 14....