Ķirbju putu deserts ar ķirbju sēkliņu cepumiem

Ķirbju putu deserts ar ķirbju sēkliņu cepumiem

1. Ķirbi nomazgā, pārgriež, izņem sēklas un sagriež gabalos.
12 2.jpg - 10.71 KB
2. Sēklas attīra no biezumiem, un noskalo sietā.
12 14.jpg - 12.85 KB
3. Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos - apmēram 1 centimetru platos.
12 3.jpg - 9.27 KB
4. Ar viruves kombainu sastrādā ķirbja gabaliņus biezenī.
12 4.jpg - 5.95 KB
5. Ķirbja biezeni liek bļodā un pievieno pārējās deserta sastāvdaļas.
12 71.jpg - 13.18 KB
6. Visu sakuļ vienmērīgā masā.
12 6.jpg - 7.67 KB
7. Attīrītas sēklas 15 – 20 minūtes apgrauzdē cepeškrāsnī 170 C .
12 8.jpg - 14.56 KB
8. Nelielā katliņā izkaisē sviestu kopā ar brūno cukuru, vaniļu un kakao.
12 9.jpg - 11.82 KB
9. Auzu pārslas sajauc ar apgrauzdētajām ķirbju sēklām un cepamo pulveri.
12 10.jpg - 12.13 KB
10.
Tad auzu pārslas sajauc ar kausēto sviestu.
12 11.jpg - 11.25 KB
11. Cepumu masu liek ar sviest ieziestā pannā un saspaida, lai veidotos plāna, vienmērīga kārtiņa. Cep 7 – 10 minūtes 190 C.
12 12.jpg - 20 KB
12. Gatavo cepumu plāti kārtīgi atdzesē un tad sagriež gabaliņos.
12 13.jpg - 17.3 KB
13. Pasniedz kopā ar ķirbju putu desertu. Labu apetīti.
12 1.jpg - 8.98 KB 

Komentāri (5)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Nezinu gan, man šķiet, ka pagatavot šo desertu nemaz nav tik grūti un ķēpīgi.. izklausās un izskatās tīri labi, kad būs brīvāks laiciņš, būs jāpamēģina uzgatavot ;)
29.08.2008. plkst. 11:22
Ilga pagatavoshana. Un sarezgiita.
10.08.2008. plkst. 10:19
Neciešu šķiedrveidīgos...šķebina jau iedomaajoties vien, tomēr pieļauju domu...ja kāda mani ar šo piebarotu man nezinot, es varbūt pat teiktu, ka bija garšīgi.:)
06.08.2008. plkst. 23:34
elita
Seeklas gan vispirms buutu jaaizloba...
05.08.2008. plkst. 18:28
Ja man kads ko tadu uztaitu jau gatavu un iedotu pagarot, tad varetu novertet, bet pati laikam sai receptei klat nekersos!
03.08.2008. plkst. 17:41

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 24. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kulināro grāmatu, kuru receptes nāk no līdzenumiem, nesanāk pagatavot īpaši garšīgas kalnos un otrādi. Ēdiens, ko gatavo līdzenuma iedzīvotāji no grāmatām, ko sarakstījuši augstāk virs jūras līmeņa dzīvojoši cilvēki, izjūk, bet kalnos dzīvojošiem iedzīvotājiem nāktos ēst neizvārītu ēdienu, ja viņi stingri sekotu līdzi receptēs norādītajam. Te vainojama atšķirība atmosfēras spiedienā, kas kalnos liek ūdenim uzvārīties pie zemākas temperatūras

Pasākumi

Dragreisa Čempionāta un DrinkMe Cup 2. Posmā – dragsters ar lidmašīnas dzinēju

13. jūnijā Jēkabpils lidlaukā notiks pirmās šī gada Latvijas Dragreisa Čempionāta 402 metru sacensības, kurās piedalīsies ātrākās automašīnas un profesionālākie braucēji no...