Lasītāju receptes

Ogu drumstalkūka

tutite 2009-01-13

Ogu drumstalkūka

60g sviesta;
170g pūdercukurs;
1 ola;
250g miltu;
1 ēdk. cepampulvera;
125ml piena;
250g saldētu upeņu (var arī būt brūklenes);
drumstalām - 60g sviesta;
90g brūnā cukura;
60g miltu;
1/2 tējk. maltu Ziemassvētku garšvielu

Saputo sviestu kopā ar pūdercukuru, tad pievieno un piekuļ olu. Izsijātus miltus, kuriem pievienots cepampulveris, samaisa ar pienu un iecilā sviesta masā. Pieber atlaidinātas ogas, notecina ūdeni. Apaļo kūkas formu ieziež ar sviestu un nokaisa ar miltiem (var arī ar mannu vai sadrumstalotiem riekstiem). Mīklu liek veidnē un pārkaisa ar drumstalām (tās gatavo ar pirkstiem saberžot sasmalcinātu sviestu, cukuru, miltus, garšvielas).

Labu apetīti:)

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Želantīns pārdodas plātnēs un granulās. Viena lapu želantīna plātne parasti atbilst 2 gramiem želantīna granulu

Pasākumi

Izstāde „Latvijas valsts apbalvojumi”

No 18. jūlija Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā būs apskatāma izstāde „Latvijas valsts apbalvojumi”....