Lasītāju receptes

grandamora 2008-09-22

Kūka "Ja ļoti maz laika, bet grib pārsteig ciemiņus ar kaut ko gardu"

Kūkas sastāvdaļas:

150g sausie augļi (žāvēti ķirši, plūmes, aprikozes, dateles, banāni, rozīnes, citi augļi, kas nu kuram garšo pēc pašu izvēles)
200ml ūdens
100g cukurs
2 tējkarotes garšvielu maisījuma *
3 ēdam karotes sviesta vai eļļas
200g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote sodas

Jums būs vajadzīga 1 maizes forma 1kg maizes pagatavošanai, sasmērēta ar sviestu un apbērta ar miltiem.


* garšvielu maisījums:

1 ēdakarote kanēļa
1/2 ēdamkarote ingvera
1 tējkarote koriandra
1 tējkarote krustnagliņu
1 tējkarote muskatrieksta


Kūkas pagatavošana:

1) Katliņā ieberiet sausos augļus (sagrieztus), cukuru un garšvielas, ielejiet ūdeni, gaidiet, kamēr uzvārās ūdens, vāriet vēl 5 min. Tad noņēmiet no uguns, pievienojiet sviestu un maisiet, kamēr tas izkūst.
2) Paralēli traukā samaisiet miltus, sodu un cepamo pulveru. Šajā masā ielejiet pirmo masu (sausos augļus), kārtīgi samaisiet ar karoti.
3) Pārlieciet mīklu iepriekš sagatavotajā formā, cept aptuveni 40-45 minutes, 180" temperatūrā.
4) izņemiet no krāsns, atstājiet formā vēl uz 10 minūtēm, lai nedaudz atdziest.
5) Izņemiet kūku no formas un ļaujiet tai atdziest pilnīgi.

Labu apetīti!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 16. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Vislielākais ķirbis pasaulē svēra 171 kg

Pasākumi

Kristofs Vilibalds Gluks „ORFEJS un EIRIDĪKE”

24. janvārī plkst. 20:00 kinoteātrī Parex Plaza Ņujorkas Metropolitan operas tiešraides sēriju  turpinās Kristofa Vilibalda Gluka opera Orfejs un Eiridīke ar Danielu de Nīsu Eiridīkes...