Lasītāju receptes

Sārtā princeses torte

vera 2008-07-09

Sārtā princeses torte

Sastāvdaļas
Torte
4 olas
200 ml smalkā cukura
100 ml miltu
100 ml kartupeļu cietes
2 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. vaniļas cukura

Olu krēma pildījums
200 ml piena
2 olu dzeltenumi
50 ml gaišā sīrupa
1 ēdamk. kartupeļu cietes
1 ēdamk. vaniļas cukura
450 ml saldā krējuma

Zemeņu ievārījums
Ja vēlies izmantot pašgatavotu ievārījumu, recepti atradīsi šeit.

Glazūra
500 g marcipāna
300 ml pūdercukura ar zemeņu garšu
50 ml gaišā sīrupa

Marcipāna kronis
50 g zaļā marcipāna


Uzsildi cepeškrāsni līdz 175 °C. Ietauko apaļu tortes veidni (diametrs 22 cm) un izkaisi ar miltiem. Puto olas kopā ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Miltus un kartupeļu cieti sajauc ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru un iejauc saputotajās olās. Masu ielej tortes veidnē.

Aptuveni 40 minūtes cep cepeškrāsns apakšējā daļā. Ļauj, lai kūkai veidnē dziest aptuveni 5 minūtes, tad izgāz to uz dēlīša.

Nerūsējoša tērauda kastrolī sajauciet kopā visus ingredientus olu krēmam,
izņemot vanilīncukuru un krēmu. Uzvāriet to, bieži maisot, līdz olu krēms sabiezē. Pievienojiet vanilīncukuru. Ļaujiet masai atdzist.

Saputo saldo krējumu un iecilā aukstajā olu krēmā. Tortes pamatni sagriez trijās ripās. Uz divām kārtām uzklāj ievārījumu, tad uz katras ievārījuma kārtas uzklāj ceturtdaļu vaniļas olu krēma. Uzliec ripas citu uz citas, virspusē novietojot kārtu, uz kuras nekā nav. Tagad atlikušo olu krēmu uzklāj uz virsējās kārtas, tā lielāko daļu uzklājot tortes centrā tā, lai uz tās veidotos kupols. Uzklāj olu krēmu arī uz malām.

Sajauc marcipānu, pūdercukuru un sīrupu.

Starp divām pārtikas plēves loksnēm no marcipāna izveltnē plānu, apaļu plāti. Visu torti pārklāj ar marcipānu. Pārkaisi pūdercukuru un dekorē ar kronīšiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Iemesls tam, ka medu ir tik viegli sagremot, ir tāds, ka to jau ir sagremojusi bite

Pasākumi

FONTAINE FESTIVAL LIEPĀJĀ

FONTAINE FESTIVAL

„Flashlight” fināls

Habemus

The Hobos

Mavourneen(rock – Dānija)

Frank Zappa Project

Kuchenbeat

+ Prison Bar striptease, Ap Art filmu telts un daudz kas...