Lasītāju receptes

Marenga torte ar ābolu pildījumu

vera 2008-07-09

Marenga torte ar ābolu pildījumu

Sastāvdaļas
Pamatne
75 g sviesta vai margarīna
100 ml cukura
4 olu dzeltenumi
150 ml kviešu miltu
1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
2 tējkarotes vaniļas cukura
2 ēdamkarotes piena

Marenga maisījums
4 olu baltumi
200 ml cukura
1 maisiņš mandeļu skaidiņu

Pildījums
300 ml saldā krējuma
2 āboli


1. Sajauc cukuru un sviestu vai margarīnu mīkstās putās. Pa vienam pieliec olu dzeltenumus un sajauc vienmērīgā masā.

2. Sajauc miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru un maisot pievieno tos un pienu. Izklāj mīklu uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

3. Sakul olu baltumus stingrās putās. Pieliec cukuru un turpini kult vēl pāris minūtes. Izklāj marenga maisījumu virs tortes mīklas. Tortei pārkaisi mandeļu skaidiņas.

4. Cep krāsns vidusdaļā 150 grādos apmēram 20 minūtes. Ļauj tortei atdzist, pirms atdali to no cepamā papīra. Sadali torti divās daļās.

5. Sakul krējumu stingrās putās. Nomizo un sarīvē ābolus un iejauc to krējuma putās. Uzliec otru tortes pusi. Uzklāj pildījumu un uzliec otru pusīti ar marenga pusi uz augšu. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Lauku biezpiens – viens no Jūsu sirdij noderīgākajiem produktiem, jo tajā ir maz tauku, bet daudz kalcija un olbaltumvielu

Pasākumi

Žurnāla "Ātrāk un skaļāk" gada jubilejas koncerts





17.jūlijā R’n’R notiks žurnāla ‘Ātrāk un skaļāk” gada jubilejas koncerts,
uz kuru ir aicināti pilnīgi visi.



Par grupu dalību šajā pasākumā sīkāk:  www.rocknriga.lv...