Lasītāju receptes

Quiche ar vistu un sieru

ligatt 2008-06-15

Quiche ar vistu un sieru

4–6 ēdājiem
gatavošanas laiks: 20 minūtes plus 1 stunda pamatnes atdzesēšanai ledusskapī un 50 minūtes cepšanai

smilšu mīklas pamatnei

300 g miltu
1/2 tējk. sāls
šķipsna rīvēta muskatrieksta
150 g auksta sviesta
1 viegli sakulta ola
1 ēdk. saldā krējuma

pildījumam

300 g vistas gaļas, sagrieztas gabaliņos
1 grilēta sarkanā paprika
1 grilēta dzeltenā paprika
200 g labi kūstoša siera
100 g ananasu gabaliņu (var būt konservētie)
salvijas lapiņas vai kāds cits iecienīts garšaugs
3 olas
250 ml salda krējuma
sāls un pipari

Kišs ir smilšu mīklas pīrāgs, ko pilda ar gaļu vai/un dārzeņiem un pārlej ar krējuma un olu maisījumu. Var pasniegt kā starteri, bet, papildināts ar salātiem, tas būs sātīgs pamatēdiens.

Gatavo pamatni. Iesijā bļodā miltus kopā ar sāli un muskatriekstu. Uz sakņu rīves ierīvē sviestu. Ar rokām saberž, līdz masa atgādina baltmaizesdrupatas. Ielej olu un karoti krējuma. Veikli samīca, līdz mīkla saveļas bumbā. Ja tā pārāk irdena, pievieno vēl mazliet krējuma. Mīklu izrullē un ieklāj zemā formā ar izņemamu apakšu. Raugieties, lai mīklā nebūtu plaisu, jo tad olu maisījums iztecēs. Glīti piegriež maliņas. Liek uz 1 stundu ledusskapī vai, ja ir iespēja, saldētavā.
Cep pamatni. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Mīklai uzklāj cepamo papīru un uzber pupiņas vai zirņus. Liek krāsnī uz 20 minūtēm. Izņem no krāsns un cepamo papīru ar pupiņām paglabā nākamajai reizei. Liek kopā pīrāgu. Pusceptajā groziņā kārto gaļu, paprikas, sieru, ananasus un garšaugus. Bļodā sakuļ olas ar krējumu, sāli un pipariem. Pārlej pīrāgam. Cep vēl aptuveni 30 minūtes. Pirms pīrāgu izņem, pārbauda, vai olas viducī sarecējušas.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mūsdienās reti, kurš zina, ka īsts borščs – tā ir zupa no latvāņiem, augiem, kurus lielākā daļa cilvēku uzskata par nezāli. Tieši latvāņu novārījums biešu kvasā senatnē tika saukts par boršču

Pasākumi

The Killers izdod jaunu albumu

Grupa “The Killers” izdevusi savu trešo studijas albumu “Day & Age”, kas no šīs nedēļas pieejams arī Latvijā....