Lasītāju receptes

Ābolu torte

ligatt 2008-06-15

Ābolu torte

12–16 gabaliņi
gatavošanas laiks: 2 stundas

biskvītam
280 g cukura
9 olas
280 g miltu
60 g kausēta sviesta

ābolu krēmam
4 želatīna lapas
350 ml ābolu sidra
5 olu dzeltenumi
2 ēdk. cukura
1 ēdk. kalvadosa
2 āboli, mizoti un sīki sagriezti, ap 300 g
sula no 1/2 citrona
25 g sviesta
100 g cukura
300 ml saldā krējuma

rotāšanai
2 cieti āboli
sula no 1 citrona
150 g cukura
330 ml ūdens

Gatavo krēmu. Iemērc želatīna lapas aukstā ūdenī. Uzvāra sidru un karsē, līdz tā tilpums samazinājies par vienu trešdaļu. Saputo olu dzeltenumus ar 2 ēdk. cukura. Maisot dzeltenumus, lej klāt karsto sidru. Masu liek atpakaļ katliņā un uzkarsē, visu laiku putojot. Neuzvāra! Noņem no uguns, iemaisa želatīnu un ļauj masai atdzist, līdz tā remdena. Iemaisa kalvadosu.
Vāra ābolus. Ābolus apslaka ar citrona sulu. Liek sviestu mazā katliņā kopā ar āboliem, 100 g cukura un lēni sautē piecas minūtes. Masu sablenderē un izberž caur sietiņu. Atdzesē istabas temperatūrā.
Sajauc visu kopā. Olu un sidra masā iejauc ābolu biezeni. Kad krēms jau gandrīz sāk želēt, uzmanīgi iecilā stingrās putās saputotu saldo krējumu.
Veido torti. Pārgriež biskvītu uz pusēm. Liek vienu ripu uz kūku šķīvja un pārziež ar pusi krēma. Virsū liek otru ripu un rotā ar palikušo krēmu. Rotāšanai vari izmantot žāvētus ābolus. Liek gatavo kūku uz pāris stundām ledusskapī, lai krēms sastingst.
Žāvē ābolus. Nemizotus ābolus sagriež ļoti plānās ripās un pārslaka ar citrona sulu. Katliņā uzvāra ūdeni ar cukuru. Ielej sīrupu bļodā un iemērc tur ābolu ripas. Atstāj tās uz nakti mirkt. Nākamajā dienā uzkarsē krāsni līdz 100 grādiem. Ābolus nosusina, liekuz cepamā papīra un žāvē krāsnī pusstundu, tad apgriež un žāvē vēl pusstundu. Tos var uzglabāt noslēgtā traukā.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 22. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Smalks auksto ēdienu, desertu un atspirdzinošo dzērienu noformējums – ledus kubiki ar ziediem: salieciet ledum paredzētās formās ziediņus no asinszāles, liepas, jāņogulāja, irbenes , piparmētru lapas, aplejiet ar siltu vārītu ūdeni un sasaldējiet