Lasītāju receptes

Bezē cepumi ar šokolādes krēmu

ligatt 2008-06-06

Bezē cepumi ar šokolādes krēmu

Sastāvdaļas (4 personām)

Cepumam:
4 olas
250 g cukura šķipsniņa

Šokolādes krēmam:
30 g sviesta
100 g šokolādes
200 g saldā krējuma
40 g cukura

1. Sakuļ olu baltumus, lēnām pievienojot cukuru un šķipsniņu sāls.
2. Pannā ieklāj cepamo papīru un iesmērē ar sviestu.
3. Uzkarsē cepeškrāsni.
4. Ar karoti izklāj saputoto masu uz cepamā papīra, veidojot pēc iespējas plānākus cepumiņus.
5. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 8–10 minūtes.
6. Kad cepumi atdzisuši, tos noņem no cepamā papīra.

Šokolādes krēms:
1. Ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi. Ja masa veidojas pārāk bieza,pievieno nedaudz saldā krējuma.
2. Saputo putukrējumu, pievienojot cukuru.
3. Izkausēto šokolādi jauc kopā ar putukrējumu. Viendabīgas masasiegūšanai sakuļ ar mikseri.
4. Dekorējot liek šokolādes krēmu uz bezē cepumiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Menudo zupa, kas ir izslavēta kā līdzeklis pret paģirām, patiesībā ir īpaši populāra Meksikā jaungada rītā. To vāra no liellopa vēdera plēves un teļa kājām, zaļajiem čilli, attīrītiem kukurūzas graudiem un garšvielām. Piedevās parasti iet laima šķēlītes, lielos daudzumos sagriezti čilli un sīpoli, bet pasniedz to kopā ar karstām tortīlas plāceņiem

Pasākumi

Izstāde par Baigo gadu Latvijas vēsturē apskatāma Cēsu pilsētas domē

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs piedāvā ceļojošo izstādi „Baigais gads”. Izstāde sniedz vispārēju priekšstatu par tajā laikā piedzīvoto, atspoguļo visu Baigā gada notikumu gaitu:...