Lasītāju receptes

Olu pica

saulux3 2008-09-24

Olu pica

Mīklai:
270 g miltu;
100 g auzu pārslu;
15 g rauga;
40 g eļļas;
1/2 tējk. cukura;
1/8 l. remdena piena;
1 tējk. sāls;
Margarīns veidnes ieziešanai/

Pārklājumam:
1 kārba (530 g) mizotu konservētu tomātu;
1 puravs;
200 g. Mozzarella’s siera;
200 g vārīta šķiņķa;
10 – 15 ar papriku pildītu olīvu;
Garšaugu maisījums (rozmarīns, timiāns, majorāns, baziliks);
2 - 3 olas.

Raugu samaisa ar cukuru un 4 ēdamk. remdena piena un atstāj uz 10 min. uzrūgt. Bļodā ber miltus un auzu pārslas, vidū veido iedobi un tajā lej rauga maisījumu. Tad pievieno taukvielas, sāli, atlikušo pienu un visu samīca mīklā. Raudzē 15 min, tad izveltnē un liek ieziestā apaļā veidnē, veidojot ap 2-3 cm augstas malas.

Tomātus notecina un sagriež mazos gabaliņos. Nomazgātu puravu sagriež plānās šķēlēs, sieru sagriež stienīšos, šķiņķi – kubiņos.

Uz picas kārto dārzeņus, šķiņķi, sieru un uz pusēm pārgrieztas olīvas. Visu pārkaisa ar garšaugu maisījumu. Cep 225 °C temperatūrā 30 minūtes. Rotā ar olas šķēlītēm.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tomātu kečups ASV kādreiz tika izmantots kā medikaments un tika pārdots kā „Dr.Miles Compound Extract of Tomato”

Pasākumi

“Makroconcert” kļuvusi par oficiālo grupas “The Orchestra” (Electric Light Orchestra) aģentu

Viena no vadošajām Baltijas un Centrāleiropas koncertaģentūrām “Makroconcert” kļuvusi par oficiālo leģendārās rokgrupas “Electric Light Orchestra”, šobrīd „The Orchestra”...