Lasītāju receptes

saulux3 2008-09-23

Šampinjonu pica

Sastāvdaļas:
250g miltu (1 1/2 glāze)
20g rauga
sāls
3 1/2 ēdamk. eļļas
25g margarīna "Eve"
2 mazi sīpoli
2 ķiploka daiviņas
500g svaigu šampinjonu
1 tējk. paprikas pulvera
100g šķiņķa
100g rīvēta siera

Pagatavošana:

Miltus ieber bļodā. Sadrupinātu raugu iemaisa 3/4 glāzē remdena ūdens. Iemaisa 1 tējk. sāls un 1 1/2 ēdamk. eļļas un lej šo šķidrumu miltos. Samīca mīklu. Atstāj mīklu uz pusstundu apsegtu siltā vietā. Vēlreiz samīca un liek ar margarīnu ietaukotā cepamajā formā. Sasmalcinātus sīpolus un saspiestus ķiplokus apcep atlikušajā eļļā. Pievieno sagrieztus šampinjonus un apcep 5 minūtes. Pievieno garšvielas. Liek uz mīklas kopā ar strēmelēs sagrieztu šķiņķi. Apkaisa ar sieru un cep 30 min. apmēram 200 grādu t (krāsni iepriekš sakarsē).

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Senie slāvi uzskatīja, ka maizes „vecmāmiņa” bija putra, un tas tika izskaidrots sekojoši. Kādu reizi senais kulinārs vārīja putru un nejauši piebēra pārāk daudz putraimu. Putras vietā sanāca plācenis. Kārtīgi sabāruši paviršo kulināru, kaimiņi tomēr pagaršoja jauno ēdienu. Un acīmredzot palika apmierināti, tā kā ķērās klāt tā pilnveidošanai, putraimu vietā ar laiku izmantojot miltus

Pasākumi

Mumiy Troll tūrē – Krievijas kulta grupa uzstāsies ar jaunu skanējumu

4. decembrī īpašās akcijas laikā visas 888 biļetes uz „Mumiy Troll LV” koncertu tika izpārdotas, taču arī šobrīd cena ir reāli zema – sākot no 12 latiem. Arēnā Rīga Mumiy Troll...