Lasītāju receptes

saulux3 2008-09-23

Garneļu pica ar Pesto mērci

Sastāvdaļas:
1 veikalā pirkta picas pamatne

Pesto mērce:
2 ēdamkarotes priežu riekstu (pingoli)
2 glāzes bazilika lapu
1 glāze svaigi sarīvēta Parmazenas vai Pecorino siera
1/4 glāzes ļoti tīras olīvu eļļas
1 līdz 2 ķiploku daiviņas

Garnējums:
225 g vārītu garneļu
2 glāzes sarīvēta Mozarellas siera
1/2 glāzes olīvu bez kauliņiem
1/3 glāzes šķēlēs sagrieztu sīpolu
1/3 glāzes svaigi sarīvēta Parmazenas siera


Kā pagatavot:
Pesto pagatavošanai, regulāri apmaisot sausā pannā uz vidēji lēnas uguns, viegli apgrauzdē priežu riekstus, līdz tie kļūst zeltaini. Noņem no uguns un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Virtuves kombainā vai mikserī liek baziliku, sieru, eļļu, priežu riekstus un ķiplokus, smalcina, līdz iegūst biezeni. Picas cepšanai uzsilda krāsni līdz 220°C. Uzliek picas pamatni vai mīklu uz pannas, pārklāj ar pesto. Virsū uzklāj Mozarellas sieru (1 glāzi), garneles, olīvas un zaļos sīpolus, apkaisa ar atlikušo Mozarella un Parmesanas sieru. Cep 10 līdz 15 minūtes, vai, kamēr pilnīgi uzsilst. Paredzēts 6 porcijām.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mikroviļņi tika izgudroti pēc tam, kad zinātnieks nogāja gar radara lampu un šokolāde izkusa viņa kabatā

Pasākumi

Soloģitāristu duelis klubā "Rock’n’Riga"



16.jūlijā Rock’n’Riga aicina uz otro soloģitāristu dueli. Šī dueļa
dalībnieki ir: Arians Seviško, kurš stāsies pretim Paulam Ruško, bet otrajā
pārī spēkiem mērosies Jānis...