Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-09-26

Kartupeļu pica

Sastāvdaļas:
Mīklai:
1,5 kg kartupeļu
1 ola
100 g miltu
1 ēdamk. eļļas
sāls
Pildījumam:
750 g tomātu
400 g siera
100 g melno olīvu
3 daiviņas ķiploka
4 ēdamk. eļļas
melnie maltie pipari, sāls
svaigs baziliks

Pagatavošana: (laiks: 127 minūtes)

Kartupeļus vāra ar mizu, nomizo, vēl karstus samaļ. Masu liek uz miltiem apkaisīta dēlīša atdzist. Pievieno miltus, olas, sāli, eļļu, samīca mīklu. Uzkarsē cepeškrāsni, mīklu viegli izveltnē, liek cepties, kamēr veidojas zeltaina, kraukšķīga garoziņa. Sieru sagriež mazās, plānās šķēlītēs, ķiploku sasmalcina. Gatavo kartupeļu cepumu izņem no krāsns, liek uz tā sagrieztus tomātus, sieru, ķiploku, apber ar pipariem, uzliek olīvas. Apslaka ar eļļu, apmēram 20 minūtes cep cepeškrāsnī.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 06. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mango ir pistācijas „radinieks”. Par mango dzimteni tiek uzskatīta Indija. Mango augļa centrā atrodas liels plākšņveida kauliņš, kas pēc formas atgādina pistāciju. Šī līdzība nav nejauša, jo gan mango, gan pistācija tiek pieskaitīta etiķkoka dzimtei

Pasākumi

Rīgā koncertē "The Prodigy"

3. oktobrī Rīgā Olimpiskajā Skonto hallē koncertēs grupa “The Prodigy”.

Pasaules koncertturnejas ietvaros leģendārie elektroniskās mūzikas huligāni „The Prodigy” sniegs 54...