Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-09-26

Polentas pica ar sēnēm

Sastāvdaļas:
Mīklai:
• 1,5 glāzes kukurūzas miltu
• 1 tējkarote sāls
• 1,5 l ūdens
• 2 ēdamkarotes sviesta
Pārklājumam:
• 200 g gaileņu vai šitake (svaigu vai saldētu)
• 2 ķiploka daiviņas
• 100 g tomātu mērces
• 2 ēdamkarotes kaperu
• 50 g anšovu
• 50 g olīvu (bez kauliņiem)
• 50 g olīveļļas
• sāls, pipari
Rotāšanai:
• svaigs timiāns

Pagatavošana:

Katlā ar biezu apakšu uzvāra ūdeni. Iemaisa sāli. Nepārtraukti maisot, pievieno miltus. Turpinot maisīt, vāra 30 minūtes, kamēr polenta sāk atlekt no katla malām. Iemaisa sviestu. Apaļu veidni izklāj ar pergamenta papīru, virsū liek izveltnētu mīklu. Pārziež ar tomātu mērci. Virsū liek uz pannas ar ķiplokiem apceptas sēnes. Uzkaisa sagrieztas olīvas, kaperus un anšovus, aprasina ar eļļu. Cep krāsnī 200 °C temperatūrā 10–12 minūtes. Gatavu apkaisa ar sasmalcinātu timiānu

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 06. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Latvijas mūzikas dīvas uzņem viesus un atklāj savu „buduāru”

7. maija pēcpusdienā mediju pārstāvju uzmanībai tika prezentēts astoņu dziedošo Dīvu – „buduārs”, kas, izmantojot ekskluzīvas mēbeles un aksesuārus no veikala KARE, iekārtots...