Lasītāju receptes

vigato 2008-09-26

Kartupeļu pica

750 g kartupeļu ,
sāls,
60 g margarīna,
150 g rupja maluma miltu,
25 g rauga,
1/8 L piena,
2 tējk. ķimeņu,
1/2 tējk.sāls,
100 ml paniņu,
200 g krējuma,
4 olu dzeltenumi,
pipari,
rīvēts muskatrieksts,
4 olu baltumi,
3 ēdamk. maltu mandeļu,
50 g margarīna,
3 ēdamk. sasmalcinātu zaļumu


Kartupeļus kārtīgi nomazgā, nomizo, novāra sālsūdenī, nosusina.
Miltos liek sāli , sasmalcinātu raugu , izkausētu, bet ne karstu margarīnu, ķimenes. Pievieno siltu pienu un kārtīgi samīca gludu mīklu. To saveļ bumbā, pārsedz ar drāniņu un novieto siltā vietā uzrūgt , līdz tā dubultojas apmēros.
Kartupeļus saberž , pievieno paniņas , krējumu un olu dzeltenumus un visu labi samaisa.
Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā kartupeļu masā.
Mīklu plāni izveltnē un ar to izklāj veidni , kas iesiesta ar taukvielām, pārkaisa ar mandelēm un liek kartupeļu masu ,to izlīdzina.
Margarīnu sagriež mazos gabaliņos un liek uz kartupeļu masas. Tad veidni liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep apm. 55 min.
Gatavo picu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Želantīns pārdodas plātnēs un granulās. Viena lapu želantīna plātne parasti atbilst 2 gramiem želantīna granulu

Pasākumi

Filips Kirkorovs 25 gadu laikā 25. reizi Latvijā

13. martā, savas 25 gadu karjeras laikā, 25. reizi Latvijā viesojās viena no Krievijas skandalozākajām popzvaigznēm – Filips Kirkorovs. Šoreiz mākslinieks nebija viens, viņam līdzi gan...