Lasītāju receptes

saulux3 2008-09-25

Pica ar žāvētu vistas gaļu

Sastāvdaļas:
Rauga mīkla
700g vistas girosa vai žāvētas vistas gaļas
1 dzeltena paprika
1-2 tomāti (atkarībā no lieluma)
5-7 marinēti vai skābēti gurķi
400g labi kūstoša siera
tomātu mērce vai kečups
sauss baziliks
raudene

Pagatavošana: (laiks: 60 minūtes)

1. Rauga mīklu sadala uz pusēm un izveido divas picas formas, izrullē.

2.Sagriež gaļu, gurķus.

3. Smalki sagriež papriku, tomātus.

4. Sarīvē sieru.

5. Picas pamatni apziež ar tomātu mērci.

6. Liek vistas gaļu, pēc tam gurķus, pēc tam papriku, tomātus un sieru.

7. Apkaisa ar garšvielām un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 120 grādiem.

Cep nesamazinot liesmu un ļaujot temperatūrai kāpt (bet ne augstāk kā 220grādi) aptuveni 20 - 30 minūtes.

!!! Tomātus pievienojot picai uzmanīgi jāizvērtē to daudzums. Tā kā tomāts ir sulīgs, var būt tā, ka tad kad pica jau sagriezta paņemot to rokā viss pildījums nošļūc atpakaļ uz šķīvja. !!!


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Senie slāvi uzskatīja, ka maizes „vecmāmiņa” bija putra, un tas tika izskaidrots sekojoši. Kādu reizi senais kulinārs vārīja putru un nejauši piebēra pārāk daudz putraimu. Putras vietā sanāca plācenis. Kārtīgi sabāruši paviršo kulināru, kaimiņi tomēr pagaršoja jauno ēdienu. Un acīmredzot palika apmierināti, tā kā ķērās klāt tā pilnveidošanai, putraimu vietā ar laiku izmantojot miltus

Pasākumi

Krāsojam Lieldienu olas!

Raksturīgākā Lieldienu tradīcija latviešiem un arī citām tautām ir olu krāsošana. Pagāniskajā tradīcijā ola ir saules atgriešanās un auglības simbols, bet kristiešiem ola simbolizē...