Lasītāju receptes

saulux3 2008-09-24

Sātīgā pica

Sastāvdaļas:
Mīklai:
1,5 kg kartupeļu
1 ola
100 g miltu
1 ēdamk. eļļas
sāls
Pildījumam:
750 g tomātu
400 g siera
100 g melno olīvu
3 daiviņas ķiploka
4 ēdamk. eļļas
melnie maltie pipari, sāls
svaigs baziliks

Pagatavošana: (laiks: 127 minūtes)

Kartupeļus vāra ar mizu, nomizo, vēl karstus samaļ. Masu liek uz miltiem apkaisīta dēlīša atdzist. Pievieno miltus, olas, sāli, eļļu, samīca mīklu. Uzkarsē cepeškrāsni, mīklu viegli izveltnē, liek cepties, kamēr veidojas zeltaina, kraukšķīga garoziņa. Sieru sagriež mazās, plānās šķēlītēs, ķiploku sasmalcina. Gatavo kartupeļu cepumu izņem no krāsns, liek uz tā sagrieztus tomātus, sieru, ķiploku, apber ar pipariem, uzliek olīvas. Apslaka ar eļļu, apmēram 20 minūtes cep cepeškrāsnī.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kulināro grāmatu, kuru receptes nāk no līdzenumiem, nesanāk pagatavot īpaši garšīgas kalnos un otrādi. Ēdiens, ko gatavo līdzenuma iedzīvotāji no grāmatām, ko sarakstījuši augstāk virs jūras līmeņa dzīvojoši cilvēki, izjūk, bet kalnos dzīvojošiem iedzīvotājiem nāktos ēst neizvārītu ēdienu, ja viņi stingri sekotu līdzi receptēs norādītajam. Te vainojama atšķirība atmosfēras spiedienā, kas kalnos liek ūdenim uzvārīties pie zemākas temperatūras

Pasākumi

Gulbenes Pilsētas svētki 2009

24.jūlijā
11.00 Gulbenes novada Jauniešu diena 2009 „Sports ir zvērs!” Gulbenes pilsētas stadionā.
 
PILSĒTAS NAKTS
21:00 Kultūras centra iekšpagalmā DISKOTĒKA un KONCERTS...