Lasītāju receptes

vigato 2008-09-23

Tomātu pica

750 g tomātu,
4 olas,
125 g sīko auzu pārslu,
125 g miltu,
125 g margarīna,
sāls,
1 sīpols,
1 ķiploku daiviņa,
mazs saišķītis timiāna,
300 g skābā krējuma,
pipari,
150 g rupji sarīvēta siera,
taukvielas formas ietaukošanai

Atdala vienu olas dzeltenumu no baltuma. No auzu pārslām, miltiem, margarīna, 1/4 tējkarotes sāls, olas dzeltenuma un 3- 4 ēdamk. ūdens samīca mīklu, ko ieklāj ietaukotā tortes veidnē apm. 25 cm diametrā.
Sakarsētā cepeškrāsnī cep apm. 10 min. 200 grādu temperatūrā.
Tomātus applaucē ar verdošu ūdeni, tad ātri atdzesē un novelk miziņu. Sasmalcina sīpolu un ķiploku.No kāta nobrauka timiāna lapiņas.
Sajauc skābo krējumu , palikušās olas, olas baltumu, sāli, piparus un timiānu.
Uz veidnē ceptās mīklas saliek tomātus , tiem pāri - sīpolus,ķiplokus,siera,olu un krējuma masu.
Cep apm. 20 min.

LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Lielākā varžu kājiņu eksportētājvalsts ir Japāna

Pasākumi

Kapoeira Karens Oganjans. Fotogrāfijas

Vasaras vidū – no 2008.gada 3.jūlija līdz 3.augustam – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā (II stāvā, Torņa ielā 1, Vecrīgā) publika...