Lasītāju receptes

ligatt 2008-09-22

Garneļu pica ar Pesto mērci

Sastāvdaļas:
1 veikalā pirkta picas pamatne

Pesto mērce:
2 ēdamkarotes priežu riekstu (pingoli)
2 glāzes bazilika lapu
1 glāze svaigi sarīvēta Parmazenas vai Pecorino siera
1/4 glāzes ļoti tīras olīvu eļļas
1 līdz 2 ķiploku daiviņas

Garnējums:
225 g vārītu garneļu
2 glāzes sarīvēta Mozarellas siera
1/2 glāzes olīvu bez kauliņiem
1/3 glāzes šķēlēs sagrieztu sīpolu
1/3 glāzes svaigi sarīvēta Parmazenas siera


Kā pagatavot:
Pesto pagatavošanai, regulāri apmaisot sausā pannā uz vidēji lēnas uguns, viegli apgrauzdē priežu riekstus, līdz tie kļūst zeltaini. Noņem no uguns un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Virtuves kombainā vai mikserī liek baziliku, sieru, eļļu, priežu riekstus un ķiplokus, smalcina, līdz iegūst biezeni. Picas cepšanai uzsilda krāsni līdz 220°C. Uzliek picas pamatni vai mīklu uz pannas, pārklāj ar pesto. Virsū uzklāj Mozarellas sieru (1 glāzi), garneles, olīvas un zaļos sīpolus, apkaisa ar atlikušo Mozarella un Parmesanas sieru. Cep 10 līdz 15 minūtes, vai, kamēr pilnīgi uzsilst. Paredzēts 6 porcijām.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 14. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Ja uzturā lietosiet pārāk daudz burkānu, kļūsiet oranžs

Pasākumi

Filips Kirkorovs 25 gadu laikā 25. reizi Latvijā

13. martā, savas 25 gadu karjeras laikā, 25. reizi Latvijā viesojās viena no Krievijas skandalozākajām popzvaigznēm – Filips Kirkorovs. Šoreiz mākslinieks nebija viens, viņam līdzi gan...